Scoala Solomonara - Phal(erae) Mad(et)


Valentin S. Vârtan
"Phal(erae) Mad(et)"


4. De lapillus nexillis

Mulţi autori care au abordat ştiinţa cristalogiei, afirmă că puterea unei amulete nu stă în puterea materialelor din care este constituită, cât de credinţa cu care este purtată. Să vedem dacă aşa stau lucrurile. Nu-mi propun însă să dedic un spaţiu exagerat de mare asupra acestei probleme, ci mai degrabă un îndreptar care să justifice alegerea corectă a unor amulete, inele cu piatră sau eventual, un început pentru cei care doresc să aplice cristalogia în medicină. De asemenea, nu voi aminti nimic despre cristalogia magică, care chiar dacă a fost un domeniu cercetat încă din Antichitate, acum şi pentru zilele noastre, nu văd cum ar mai putea avea o valabilitate, de vreme ce oamenii înşişi, nu mai sunt nişte Rezonatori, ca în acele timpuri.

Cristalele prin proprietăţile lor diamagnetice sau paramagnetice, electropozitive sau electronegative, perturbă infinitezimal ondulaţia structurilor Hartmann la fiecare mişcare a omului pe suprafaţa pământului, însă totul revine la loc după încetarea deplasării purtătorului de cristal. Dacă dorim un model fizic al acestor deplasări, trebuie să ne imaginăm un magnet şi pilitura de fier, între care există o foaie de hârtie. La deplasările magnetului, vom putea vizualiza diferite aranjamente ale acelor de pilitură. Poate unora li se pare plictisitoare această digresiune, însă doresc să atrag atenţia că manipularea necorespunzătoare a cristalelor, adesea are consecinţe dramatice. Doresc pe această cale să-i avertizez pe radiestezişti că munca pe care o întreprind cu ansa, pendulul, bagheta sau orice alt rezonator, perturbă reţeaua Hartmann, deoarece însuşi corpul radiestezistului se comportă ca un cristal în timpul manevrelor. Se deschide un circuit electrostatic prin baghetă şi om, iar vibraţiile acestuia apar reflectate atât spre sâmburele NIFE al Pământului, cât şi spre Univers, cu o rezonanţă amplificată.

Revenind însă la cristalele noastre, trebuie amintit un lucru foarte important : cristalul este funcţional, doar dacă este personalizat şi dedicat unui anumit domeniu de protecţie şi activitate. Altminteri el se va comporta ca un aparat TV fără selector de canale. Spre exemplu, dacă-i oferim unui nativ Berbec cu un Ascendent în semn de pământ, doar un rubin, fără a-l asocia potrivit nativităţii şi cu unul de morganit, atunci rubinul ca atare, va amplifica doar vibraţiile marţiene, într-un registru de activitate pur material, adesea haotic. Apoi, spre bătrâneţe, nativul va fi expus cataractei şi artritei mai repede şi mai alert, decât în mod obişnuit. Un pandativ din morganit cu lănţişor de aur purtat la gât, ar fi suficient pentru exemplul ales, conferindu-i acestuia o sănătate bună şi o sensibilitate eficientă. Dacă doreşte şi un inel cu rubin, acesta va fi purtat pe degetul mijlociu, oferindu-i nativului posibilitatea atragerii unor vibraţii de stabilitate şi prosperitate. Recomandările noastre în ceea ce priveşte interferenţa regnului mineral cu cel uman pot fi deduse din următorul tabel :

Zodie

Piatră

Ascendent
de apă

Ascendent
de pământ

Ascendent
de aer

Ascendent
de foc

Berbec

Rubin

Cuarţ roz

Morganit

Carneol-Onix

Carneol

Taur

Agat

Smarald

Plazmă

Acroit

Heliotrop

Gemeni

Iargon

Spinel albastru

Spessartin

Aventurin

Hiacinit

Rac

Smarald

Agat

Onix

Citrin

Granat pirop

Leu

Diamant

Dioptaz

Chripolit

Hidenit

Kunzit

Fecioară

Jasp

Verdelit

Jasp feric

Elbait

Crisoberil

Balanţă

Opal

Smarald

Alexandrit

Diamant

Rubelit

Scorpion

Topaz

Turmalin

Prasiolit

Fluorit

Royal Lazel

Săgetător

Turcoaz

Acvamarin

Safir

Malachit

Morganit

Capricorn

Zircon

Heliodor

Agat dendriform

Chryzopraz

Sard

Vărsător

Ametist

Ochi de şoim

Safir

Jad Imperial

Jasp rubanat

Peşti

Lazurit

Clorospinel

Russellit

Chrisocolla

Granat

Notă : Cristalul de stâncă nu este o piatră de podoabă. Este o piatră care evocă Stăpânirile şi se poartă când se doreşte autoritatea Divină asupra Sinelui propriu. Acţiunea acestei pietre este de amplificare a Răului şi a Binelui, în funcţie de cât de pregătită este persoana de a da dovadă de Altruism, Empatie şi Filantropie. Dacă cele trei calităţi spirituale nu sunt bine înţelese şi asumate de către nativul care-l poartă, Cristalul de Stâncă va acţiona precum sabia cu două tăişuri, mai ales sub vibraţiile zodiilor Leu şi Vărsător. Din această pricină nici nu îl recomand a fi utilizat, decât în cazuri cu totul speciale.

În zilele noastre însă, amatorii de senzaţii tari sau la recomandarea unor indivizi neiniţiaţi într-una din Cele 7 Şcoli ale Misterelor, incită oamenii să utilizeze acest Cristal, care ulterior se dovedeşte o adevarată bombă spiritual-ecologică scapată de sub controlul celui care-l poartă la gât sau pe alte zone ale corpului. Am o reţinere obiectivă de a nu exemplifica cazuri concrete pe care le-am urmărit în timp, deoarece persoanele respective, majoritatea trăiesc încă. Din păcate, ele sunt într-o stare de sănătate mintală atât de jalnică, încât chiar dacă inspiră într-adevăr milă, sunt atât de fermi în credinţa lor vizavi de acest cristal, încât într-adevăr nu mai este nimic de făcut din cauza vârstei care sedimentează în lobii parietali microstructuri cristalizate, imposibil de tratat. Fenomenul este destul de asemănător cu acumularea Cesiului în coloana vertebrală, sub acţiunea Gamma-radiaţiilor emise de sursele radioactive.

Desigur că ar fi multe de spus despre cristale, însă această ştiinţă trebuie racordată la întregul ansamblu al Cunoaşterii Ezoterice predată cum aminteam mai sus, în unele Şcoli de Iniţiere Minoră.

Datorită aspectului lor estetic plăcut, Cristalele sunt o sursă tradiţională de îmbogăţire materială şi spirituală. Prin urmare, fără a exagera şi ( sau ) pentru a nu ne pune în pericol sănătatea, bărbaţilor le recomand să poarte cristale numai pe degetul mijlociu, indiferent de mână, iar femeile la fel, însă doar pe cele inelare. În rest, se pot purta la gât ori sub formă de cercei la urechi, nu însă şi în alte zone ale corpului ! Pandantivele în formă de medalion, dacă asociază şi piatra preţioasă, acesta trebuie prelucrat rotund sau oval. Formele colţuroase vor atrage vibraţii negative asupra purtătorului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru catarame sau cercei.

en_rig.gif">