Scoala Solomonara - Phal(erae) Mad(et)


Valentin S. Vârtan
"Phal(erae) Mad(et)"


2. De natura nerum

Medicii nu acordă atenţie relaţiei existente între plante şi planete, şi de aceea ei ucid mulţi pacienţi. Un medicament care poate face bine la o anumită oră, poate fi dăunător la o altă oră, în funcţie de influenţa planetară dominantă. Ceea ce-i activ în medicament este constituit de componentele lor astrale, care acţionează asupra corpului eteric al omului. Prin urmare, chimismul fiind sub influenţele astrale, şi aici va apare marea diferenţă care face ca un medicament să fie supus unei anumite influenţe sau alteia opuse. Toate acestea sunt fireşti, deoarece învelişul corpului nostru fizic este şi el de provenienţă astrală. În întruparea sa, omul este dulgherit un timp de către Jupiter, apoi de Venus, Marte, Mercur în perioadele Taurului sau uneori, a influenţelor lui Orion. În cele din urmă, venit pe Pământ, omul este un Soare şi o Lună, şi un cer plin de stele ; Lumea este un om, iar lumina Soarelui şi a stelelor constituie trupul şi corpurile eterice care nu pot fi palpabile, ci doar substanţa grosieră condensată şi animată de Spiritul Său.

Planetele şi influentele lor, asupra plantelor medicinale :

Soare - Rosmarinus Oficinalis, Lavanda Oficinalis, Salvia Oficinalis ( inflamaţii acute, boli de inimă, reumatism ). Luna- Thimus Majorana, Helleborus Niger, Ruta Graveolens ( Dementa, Isterie, boli nervoase.).

Mercur - Pulmonaria Oficinalis, Althala Oficinalis, Plantaga Laureola ( pneumonie, guturai, tuberculoză pulmonară, inflamarea mucuoaselor ).

Venus - Ononis Spinosa, Verbascum Thapsus, Apium Petroselium ( tumori hidropice, boli de rinichi sau vezică urinară ).

Marte - Carduus Benedictus, Urticaria Diocia, Erygthraea Centarium ( febră, boli cu caracter acut şi violent, stări febrile ).

Jupiter - Ruta Graveolens, Hepatica Nobilis, Adionthum Veneris, Chelidonium Nagnus, Linum Uzititassimum, Canabis Sativa ( hepatită, boli de ficat, etc. ).

Saturn - Chrysosplenium Alternifolium, Sarophula Modosa, Teuainum Chamaedrys ( ipohondrie, hemoroizi, melancolie ).

Puterea de a vedea nu provine de la ochi, puterea de a auzi nu se află în urechi, iar puterea de a simţi nu vine de la nervi. Spiritul omului este cel care vede cu ochii, aude cu urechile şi simte cu ajutorul nervilor. Înţelepciunea şi raţiunea, ca şi gândirea nu sunt continute în creier, ci aparţin spiritului universal invizibil şi se manifestă prin organele materiale, aceste organe sunt reprezentantele acelor puteri ( vibraţii ) şi îşi schimbă modul de manifestare în funcţie de construcţia lor materială, deoarece o manifestare perfectă a puterii poate avea loc într-un organ perfect constituit. Dacă organul va fi imperfect şi manifestarea puterii va fi imperfectă, iar vina nu poate fi reproşată puterii originare.

Înfăţişarile florilor, caselor, a cutremurelor, a erupţiilor vulcanice, a noastră şi a lumii înconjurătoare, există în Lumea Hiperfizică, iar în atelierul Naturii şi Universului ele primesc forme condensate. Ruşinea face să apară roşeaţa în obraji, iar frica face să apară paloarea, iar groaza ridică părul. Teama provoacă diareea, melancolia provoacă constipaţie, mânia sau invidia aduc adesea hepatita. Adesea veselia vindecă, iar mânia ucide. Emoţiile violente pot provoca avorturi, apoplexie, spasme, accese de isterie sau pot avea urmări asupra fătului care se poate naşte cu malformaţii. Gândurile nu sunt lipsite de substanţă, ci sunt formate din substanţele care alcătuiesc învelişul eteric al atomului-germene al sufletului uman, care sălăşluieşte în inimă. Lucrul acesta seamănă cu bucata de gheaţă, care ştim cu toţii că de fapt, este alcătuită din vapori de apă.

Voinţa este puterea care poate concentra imaginea creată în minte, tot aşa cum puterea frigului va face ca o cantitate de vapori să devină gheaţă. Şi după cum un ţurţur de gheaţă poate fi aruncat dintr-un loc în altul, tot aşa gândul rău care primeşte formă datorită unei voinţe puternice, poate fi aruncat în sfera mentală a unei alte persoane pentru a intra în sufletul ei, dacă aceasta nu este îndeajuns de protejată. Imaginaţia este cauza multor boli ; credinţa este vindecarea tuturor bolilor. Dacă nu putem vindeca o boală prin credinţă, înseamnă că avem o credinţă şubredă, poate datorită unor lipsuri legate de Cunoaştere. Dacă am fi conştienţi de puterea lui Dumnezeu ce se poate manifesta prin noi, nu am greşi niciodată. Această putere poate fi dobândită prin exerciţiile pentru dobândirea clarviziunii discriminatoriii.

Pentru nativii Berbec - bolile apar ca urmare a dezechilibrului Sulfatului de Potasiu organic, din ţesuturi. Din această cauza, ei sunt predispuşi la : senzaţie de greutate, erupţii, dureri de membre. Ca remediu, utilizăm : Argint Nitric, Arsen, Fosfat de Potasiu. Aceşti compuşi apar în : varză, arahide, ouă, fasole, pere.

Pentru nativii Taur - bolile apar ca urmare a dezechilibrului Sulfatului de Sodiu. Din aceste cauze, nativii suferă de febră, depresii nevralgice, afecţiuni ale vezicii biliare. Ca remediu se poate utiliza Antimoniu sau Sulfalinul. Acestea se pot echilibra utilizând în alimentaţie : sfecla, ouăle, ridichea, anghinarea.

Pentru nativii Gemeni - apar dezechilibre a Clorurii de Potasiu. Astfel, apar : eczeme, negi. Acestea se remediază cu Argint Nitric. El se fixează la nativi, consumând : măsline, sare, ape minerale clorurate.

Pentru nativii Rac - dezechilibrele apar din lipsa de Fluorură de Calciu. Drept urmare, la aceştia apar : varice, crăpături ale pielii, carii. Se cere un aport de : Antimoniu, Carbonat de Potasiu, Seleniu. Acestea pot fi echilibrate prin consum de : ceai negru, alge, caise, ape clorurate.

Pentru nativii Leu - dezechilibrele apar din lipsa de Fosfat de Magneziu. Ei vor suferi de : crampe, nevralgii, colici, junghiuri. Cu un aport de Fosfor, băi de soare, Aur, se va produce echilibrul. Acestea se obţin din : banane, lapte, seminţe ( mai ales migdale ), smochine.

Pentru nativii Fecioară - dezechilibrele apar din pricina Sulfatului de Potasiu. Ei vor suferi de : dureri de membre, erupţii cutanate, coloraţia galbenă a bazei limbii. Remediul cu Argint Nitric, Arsen, Fosfat de Potasiu. Pentru aceşti nativi însă, aceste elemente pot fi echilibrate prin consum de : ouă, ridiche, varză, fasole.

Pentru nativii Balanţă - dezechilibrele apar din lipsă de Fosfat de Sodiu. Prin urmare, vor suferi de : gust metalic, acid în gură, respiraţie rău mirositoare. Remediul se obţine cu ajutorul unei rezine deocamdată neidentificată, care totuşi există în Tuia Orientalis ( arbore decorativ exotic din familia pinului, cu tulpina înaltă, cu coroana deasă şi rămuroasă, cu frunze mici, solzoase ; arborele vieţii ) şi Pulsatila Alba ( plantă erbacee otrăvitoare, cu frunze păroase şi cu flori mari, albastre-violete, cu proprietăţi colorante şi farmaceutice ). Deficitul de rezină se compensează prin consum de : morcovi, sfeclă, pâine neagră, nuci.

Pentru nativii Scorpion - dezechilibrele apar din cauza Fosfatului de Potasiu. De aceea ei vor suferi de : insomnie, puls rapid, memorie slabă, anxietate. Cu aport de Sulfat de Sodiu, problemele vor intra în normal. Acesta există în: ardei, pâine, lapte, gulii, cireşe.

Pentru nativii Săgetător - dezechilibrele apar din cauza Acidului Silicic. Prin urmare, apar tulburări ca : memorie slabă, căderea părului, unghii anormal crescute. Lucrurile pot intra în normal prin aport de Sulf şi a unui compus deocamdată necunoscut din Nux Vomica, care se găsesc în : seminţe de dovleac, ouă, lapte.

Pentru nativii Capricorn - dezechilibrele apar din lipsa de Fosfat de Calciu. Aceasta se manifestă prin : apatie, respiraţie urât mirositoare, extremităţi reci. Prin aport de : Silice, Cresol şi Plumb, lucrurile intră în normal. Trebuie să se consume : lapte, ouă, varză, peşte.

Pentru nativii Vărsător - dezechilibrele apar din cauza Fosfatului de Sodiu şi a Sulfatului de Calciu. Apar din această cauză : gust metalic, amăreală în gură, aciditate. Este necesar un aport de : Fosfor, Bromură de Radiu, Uraniu. Ele pot fi obţinute de organism, prin consum de : sfeclă, anghinarea şi proteine.

Pentru nativii Peşti - dezechilibrele apar din lipsă de Fosfat de Fier. Din această cauză poate apare : constipaşia sau diaree continuă. Prin aport de Sulfură de Natriu, Antimoniu, Carbonat de Potasiu, lucrurile re-intră în normal. Trebuiesc consumate în acest sens : ouă, nuci, seminţe, ceapă.