Şcoala Solomonară - Mesajul Astrelor

Max & Augusta Foss Heindel
"Mesajul astrelor"


PRIMA PARTE
ASTROLOGIA NATALĂ

Capitolul XXI – Căsătoria şi posteritatea

A fost o vreme când omul în devenire, fiind mascul şi femelă, se puteau reproduce fără ajutorul unei alte fiinţe ; apoi, când unul dintre polii forţei creatoare a fost dirijat spre partea superioară a corpului, pentru a construi creierul şi laringele, omenirea încetă să mai fie bisexuată ; de atunci, orice mascul şi orice femelă a trebuit să-şi caute complementul pentru procreare. Căsătoria a fost atunci instituită de către îngeri ca sacrament, iar ritul sacru al generării s-a îndeplinit sub supravegherea lor în marile temple, în anumite perioade ale anului, atunci când liniile de forţă interplanetare erau propice concepţiei, iar restul timpului, toţi trăiau împreună în beatitudinea paradisiacă a unei caste camaraderii ; în plus, naşterile se produceau fără dureri, iar bolile, ca şi necazurile erau necunoscute.

Atunci când, la sfaturile îngerilor decăzuţi (luciferienii) umanitatea a început să folosească forţa creatoare cum dorea, fără să ţină seama de influenţele astrale, moartea şi-a făcut apariţia, iar femeia a trebuit să nască în suferinţă şi durere ; căci, dacă preotul poate, legal, să unească un cuplu, nu poate, neştiind să descifreze mesajul astrelor, să vadă dacă s-a realizat baza armonică, necesară căsătoriei adevărate pentru cele două suflete. De aici rezultă, (vai !) că majoritatea căsătoriilor nu aduc nici fericirea, nici satisfacţia sufletului care marchează uniunea perfectă a doi soţi adevăraţi ;

La pericolele şi la durerile naşterii se adaugă suferinţa crescândă a Ego-ului, care trebuie să-şi construiască corpul în condiţii prenatale nearmonioase. Aceasta este ispăşirea (preţul de răscumpărare) grea de plătit pentru că ignorăm ştiinţa stelară. Însă ceea ce este mai rău ar fi că în marea majoritate a cazurilor, persoanele care cunosc Astrologia sau care sunt informate de secretele sale, refuză să ia în seamă avertismentul aştrilor. Mai ales dacă acel mesaj contravine dorinţelor lor ; adesea, chiar dacă sfârşesc prin a-l urî pe astrologul care are curajul să le spună de necazul care îi aşteaptă, totuşi, se căsătoresc. Este deci, o sarcină ingrată ...

Totuşi, această chestiune este atât de importantă pentru stadiul nostru de evoluţie, având consecinţe cu o bătaie atât de lungă, atât pentru individ, cât şi pentru societate, încât ar fi o crimă să lăsăm la voia întâmplării alegerea partenerului. Din fericire, ne apropiem de Era Vărsătorului şi nu există nici o îndoială că oamenii, atunci, vor studia mesajele astrale ; poate vor institui birouri matrimoniale, întreţinute de Biserică sau Stat, pentru a angaja pe calea cea bună generaţiile viitoare.

Dacă copiii ale căror horoscoape sunt în concordanţă, ar putea să se întâlnească în casa părinţilor lor şi să devină prieteni de joacă, prietenia lor s-ar transforma, cu anii, în iubire, desigur, iar căsătoria nu ar mai fi atunci sfârşitul unei poveşti de dragoste, cum se întâmplă din nefericire în majoritatea unirilor contractate în zilele noastre, ci, dimpotrivă, iubirea şi fericirea vor creşte cu anii. Legătura afecţiunii lor mutuale va fi tot mai strânsă şi, sub farmecul său magic, ar ajuta mai mult decât orice alt lucru la creşterea sufletelor lor, copiii n-ar mai fi atunci consideraţi ca accidente ; ar fi înconjuraţi de atâta dragoste, încât abia dacă vor regreta locul celest părăsit, pentru că vor fi găsit paradisul pe pământ. De aceea, să ne rugăm să vină timpul în care fiecare oraş, fiecare sat va avea un birou matrimonial stabilit pe baze astrologice, în care părinţii să poată trimite data de naştere a copilului lor şi să primească în schimb pe cea a unui alt copil în armonie cu primul.

Dacă părinţii din ambele părţi ar fi satisfăcuţi de condiţiile de familie, de situaţie, etc., copiii lor ar putea face cunoştinţă ; în caz contrar, alte nume ar putea fi trimise prin grija aceluiaşi birou, până ce întâlneşte pe cineva care să corespundă şi condiţiilor sociale, cât şi celor astrologice dorite. Copiii ar deveni camarazi de joacă ; cu timpul, afecţiunea lor se va trasforma într-o iubire, care ar satisface tandrele sentimente ale inimilor lor tinere ; mai târziu, o căsătorie ideală ar veni să le încununeze fericirea. Dar nu trebuie să aşteptăm ca Biserica sau Statul să ia această iniţiativă. Dacă părinţii care cred în Astrologie ar vrea să formeze asociaţii care să întreţină un birou central în care horoscoapele copiilor lor vor fi înregistrate şi clasate în vederea găsirii adevăraţilor parteneri, iar rezultatul ar aduce o demonstraţie atât de practică a valorii Astrologiei, încât în 25 de ani s-ar putea semnala destule cazuri pentru a atrage atenţia spiritelor cele mai întârziate.

~ Armonie şi discordie ~

Omul, spune Sfântul Pavel, este spirit şi corp, deci, fuziunea a două fiinţe, una în perfectă armonie, care ca să fie de acord pe toate planurile, spiritual, moral şi fizic, simbolizate în tema astrologică de Soare şi Lună (Spirit sau Ego), Marte şi Venus (suflet sau sex), şi Ascendentul care guvernează corpul fizic. Aceşti indicatori, luaţi în ansamblul lor, cu zodia Casei a VII-a, planeta care guvernează şi cele care se pot găsi acolo, arată acordul sau dezacordul înnăscut între două persoane, în ceea ce priveşte relaţiile matrimoniale.

Armonia fizică este analizată prin compararea ascendentelor celor două persoane interesate. Zodiile de foc se acordă între ele, la fel ca şi cele de pământ, de aer, sau de apă rezonează între ele. Dar căsătoria unei persoane a cărui Ascendent este un semn de foc, cu o alta a cărui Ascendent este un semn de apă sau de pământ, nu va şti cum să fie fericită. Înseamnă a amesteca apă şi foc sau a împrăştia pământ pe foc. Focul nu se poate combina decât cu focul sau cu aerul. Persoanele având o zodie de apă la Ascendent, se pot armoniza între ele cu cele având un semn de pământ la Ascendent, sau vice versa, dar nici unul dintre semnele de pământ nu se va amesteca cu cele trei semne de aer.

Pe planul moral, relaţiile amoroase sunt guvernate de Marte şi Venus. Dacă în tema astrologică a unei persoane, Venus este în aceeaşi zodie şi la acelaşi grad cu Marte în tema astrologică a unei alte persoane, ele s-ar iubi la prima vedere, dar va fi o atracţie sexuală şi, numai dacă nu se află acolo alte semne puternice de armonie, Marte va domina Venus, mai ales dacă Marte este situat în Casa a VII-a sau este prea sus deasupra lui Venus în tema celeilalte persoane. Atunci când în horoscopul unuia, Soarele ocupă acelaşi loc cu Luna în cea a celeilalte persoane, va fi armonie pe planul spiritual.

Căsătoria ideală cere fuziunea celor două teme în toate detaliile lor, iar măsura fericirii va fi pe măsura acordului care se va rezulta din aceasta ; există uniri în care partenerii sunt uniţi din punct de vedere sexual şi a căror trăsături caracteristice diferă pe de-a-ntregul, sub toate aspectele, de aceea este bine să se examineze cele două teme de nativitate în ansamblul lor pentru a putea da o opinie pertinentă.

Ceea ce urmează, va explica indicaţiile pentru căsătorie în tema astrologică individuală a celor două sexe.

~ Teme astrologice de bărbaţi ~

O căsătorie care se face la tinereţe este indicată în tema unui bărbat :

(1) Atunci când s-a născut la creşterea Lunii, adică în momentul în care aceasta trece de la Lună Nouă la Lună Plină, cu condiţia să fie plasată în Casele a IV-a, a V-a, a VI-a, a X-a, a XI-a sau a XII-a.

(2) Atunci când Luna şi Venus sunt puternice şi în aspecte bune cu mai multe planete aflate în semne fecunde, Rac, Scorpion sau Peşti.

(3) Atunci când Luna şi Venus sunt în Casele a V-a sau a VII-a, care guvernează reciproc logodna şi căsătoria.

(4) Atunci când un semn fecund este la Ascendent, Rac, Scorpion sau Peşti, în Casele a V-a sau a VII-a.

(5) Atunci când Venus şi Marte sunt domificate, înălţate şi bine aspectate.

(6) Atunci când Jupiter sau Venus, sau amândouă, se află în Casa a VII-a şi sunt bine aspectate.

O căsătorie la o vârstă avansată este indicat într-o temă masculină :

(1) Atunci când subiectul s-a născut la descreşterea Lunii, adică atunci când Luna trece de la Lună Plină la Lună Nouă şi când este plasată în Casele I, a II-a, a III-a, a VII-a, a VIII-a sau a IX-a.

(2) Atunci când Luna sau Venus sunt afectate de Saturn, Marte, Uranus sau Neptun, mai ales dacă una sau alta din aceste planete este plasată în Casele a V-a sau a VII-a.

(3) Atunci când Saturn, Marte, Uranus sau Neptun sunt în Casele a V-a sau a VII-a.

(4) Luna în careu sau opoziţie cu Venus sau cu Jupiter este un semn de neplăceri în logodnă şi, în consecinţă, amânări în căsătorie.

Căsătoria este imposibilă sau se consumă cu mari dificultăţi :

(1) Dacă Saturn este în Scorpion, care guvernează organele genitale sau dacă Luna este, în această zodie, în conjuncţie, în cvadratură sau în opoziţie cu Saturn, planeta obstrucţiei, căci atunci, există puţine dorinţe sexuale sau chiar deloc, iar subiecţii rămân în general celibatari.

(2) Atunci când Luna sau Venus, planeta iubirii, sunt afectate în semnul saturnian al Capricornului. Dacă afectarea vine din partea lui Saturn, planeta obstrucţiei, foarte multe obstacole vor apărea în calea căsătoriei ; e îndoielnic ca persoana să poată să le depăşească şi puţin probabil ca ea să se căsătorească.

(3) Atunci când Luna este în cvadratură sau în opoziţie cu Soarele, subiectului îi este dificil să ia o decizie oarecare în orice domeniu ; dacă Luna este plasată în Casele I, a II-a, a III-a, a VII-a, a VIII-a sau a IX-a, îi va fi foarte dificil să o ia pe cea de a se căsători, iar dacă există, în plus, o afectare din partea lui Saturn, nu se hotărî niciodată.

(4) Atunci când Luna este în ultimele grade ale unei zodii, se spune că e fără aspect şi dacă, în acelaşi timp, nu întâlneşte nici un aspect al altor planete, va duce la o lipsă totală de atracţie spre sexul opus şi subiectul va rămâne celibatar.

~ Teme astrologice de femei ~

O căsătorie care se face în tinereţe este indicată în tema unei femei :

(1) Atunci când s-a născut la creşterea Lunii, adică atunci când aceasta creşte de la Lună Nouă la Lună Plină şi dacă Soarele este plasat în Casele a IV-a, a V-a, a VI-a, a X-a, a XI-a sau a XII-a.

(2) Atunci când Soarele şi Venus sunt bine aspectate într-o zodie fecundă : Racul, Scorpionul sau Peştii.

(3) Atunci când Soarele, Luna şi Marte sunt bine aspectate mai ales în Casele a V-a sau a VII-a, care guvernează una logodna, cealaltă căsătoria.

(4) Când o zodie fecundă este la Ascendent - Racul, Scorpionul, Peştii - sau în Casele a V-a sau a VII-a.

(5) Când Soarele, Marte şi Venus sunt puse în demnitate, înălţate sau în aspecte bune şi puternice.

(6) Când Jupiter sau Venus, sau amândouă, sunt bine aspectate în Casele a V-a sau a VII-a.

O căsătorie la o vârstă avansată este indicată în tema unei femei :

(1) Dacă s-a născut pe Lună descrescătoare, adică atunci când descreşte de la Lună Plină la Lună Nouă şi dacă Soarele este în Casele I, a II-a, a III-a, a VII-a, a VIII-a sau a IX-a.

(2) Atunci când Soarele şi Venus sunt afectate de Saturn, Marte, Uranus sau Neptun, mai ales dacă sunt plasate în Casele a V-a şi a VII-a care guvernează reciproc logodna şi căsătoria.

(3) Atunci când Saturn, Marte, Uranus sau Neptun sunt în Casele a V-a sau a VII-a.

(4) Atunci când Luna este în cvadratură sau în opoziţie cu Venus sau cu Jupiter, putem să ne aşteptăm la amânări şi la neplăceri în timpul logodnei şi a căsătoriei.

(5) Atunci când Luna este în paralel, în cvadratură sau în opoziţie cu Uranus, octava lui Venus, vor exista de asemenea amânări.

Căsătoria este imposibilă sau consumată cu mari dificultăţi :

(1) Atunci când Saturn este în Scorpion, semn care guvernează organele genitale sau dacă acolo Soarele se află în paralel, în conjuncţie, în cvadratură sau în opoziţie cu Saturn, planeta obstrucţiei, căci natura-dorinţă este ţinută în frâu ; şi atunci când găsim una sau cealaltă dintre aceste poziţii în tema unei femei, putem să prevestim că ea va rămâne fată bătrână.

(2) Atunci când Soarele sau Venus, planeta iubirii, este afectată în semnul saturnian al Capricornului, mai ales dacă afectarea vine de la de la Saturn, planeta obstrucţiei, se vor ridica multe obstacole în calea căsătoriei şi este foarte puţin probabil ca în astfel de circumstanţe să poată reuşi.

(3) Atunci când Soarele şi Luna se afectează reciproc printr-o cvadratură sau opoziţie, persoana este nehotărâtă ; de asemenea, dacă Soarele semnificant al căsătoriei pentru o femeie este plasat în Casele I, a II-a, a III-a, a VII-a, a VIII-a sau a IX-a, persoana va fi şi mai ezitantă în luarea unei decizii în ceea ce priveşte căsătoria. Dacă, pe de altă parte, există o afectare între Soare şi Saturn, persoana nu va putea să se hotărască, iar căsătoria nu va avea loc.

(4) Atunci când Soarele, prin progresie, nu formează nici un aspect cu celelalte planete, există o lipsă de atracţie spre sexul opus, ceea ce o va împiedica probabil pe femeie să se căsătorească.

~ Fericire, necazuri, doliu ~

Soarele masculin este semnificantul special al soţului în nativitatea unei femei, iar Luna feminină semnifică soţia în cea a unui bărbat. De unde rezultă că dacă Soarele şi Luna sunt reciproc în aspecte bune sau primesc razele benefice ale lui Venus, planeta iubirii, planeta bunăvoinţei, fericirea şi bucuria sunt asigurate prin căsătorie, mai ales dacă aceste planete se află în Casa a VII-a.

Pe de altă parte, Saturn, Marte, Uranus sau Neptun afectând Soarele într-o temă feminină, sau Luna într-o temă masculină, indică necaz şi neplăceri în căsătorie. Plasate în Casa a VII-a, sunt o mărturie flagrantă, pronosticând desfacerea uniunii. Această poziţie pentru Saturn şi pentru Marte indică moartea partenerului ; şi Uranus poate aduce moartea dacă este afectat de Saturn sau de Marte ; dar altfel, indică mai degrabă relaţii clandestine care vor duce probabil la desfacerea căsătoriei prin abandon sau divorţ.

~ Căsătorii multiple ~

Dacă una sau mai multe planete malefice: Saturn, Marte, Uranus şi Neptun se află în Casa a VII-a şi dacă Soarele sau Luna sunt într-un semn fecund, Racul, Scorpionul sau Peştii sau într-un semn dublu, Gemenii, Săgetătorul sau Peştii, e probabil ca persoana să aibă mai multe uniuni, care vor fi probabil nefericite.

Dacă Soarele sau Luna sunt în aspect cu un număr de planete în semne duble şi mai ales dacă aceste semne ocupă Casa a VII-a, există probabilitatea a două căsătorii, poate chiar mai multe. Guvernatorul Ascendentului plasat în Casa a VII-a, în aspect bun cu celelalte planete şi în semne duble indică căsătorii multiple.

~ Descrierea soţului sau a soţiei ~

În nativitatea unui bărbat, planetele cu care Luna este în aspect prin progresie, după naştere, indică femeile de care va fi atras, caracterul lor, temperamentul lor, totul determinat de zodiile în care sunt situate aceste planete şi de aspectele pe care le formează. Să presupunem, de exemplu, că într-o anumită temă, Luna se găseşte în sextil cu Soarele în Leu şi că Soarele este în trigon cu Jupiter, vom găsi descrierea femeii, stările sale, caracterul său raportându-ne la capitolul Soarelui : Soarele în Leu şi Soarele în trigon cu Jupiter, care indică o femeie cu aspiraţii înalte, cu caracterul nobil, cu părul blond şi cu tenul înfloritor. Dacă, dimpotrivă, vedem Luna, după naştere, în cvadratură cu Marte, în Scorpion, iar Marte de asemenea, în cvadratură cu Venus, prevedem o femeie fără morală, leneşă, murdară, autoritară şi cârcotaşă. Şi aşa mai departe.

Într-un horoscop feminin, soţul este descris de planetele cu care Soarele formează un aspect prin progresie, examinate în raport cu zodia în care se află şi în raport cu planetele cu care sunt în configuraţie. Metoda este aceeaşi ca şi cea care a fost indicată în cazul Lunii în tema unui bărbat. E bine să remarcăm, totuşi, că atunci când semnificantul partenerului, în aspect cu Soarele sau cu Luna, este retrograd sau slab prin zodie, ca Saturn în Berbec sau Jupiter în Gemeni, atracţia nu va fi destul de puternică pentru a se termina într-o căsătorie şi va indica doar o atracţie trecătoare. Trebuie ca studentul să dea dovadă de judecată în această privinţă.

~ Copiii ~

Că o persoană trebuie sau nu să aibă copii, nu poate fi stabilit cu exactitate după horoscopul individual, căci nu depinde numai de acesta. Trebuie deci, să comparăm cele două teme ale părinţilor în perspectivă şi să fuzionăm indicaţiile individuale ; dacă cele două teme anunţă o natură fecundă, vom putea pronostica naşterea a multor copii, dar dacă cele două horoscoape arată naturi puţin fecunde, sau dacă una dintre cele două este foarte fecundă, iar cealaltă complet sterilă, trebuie ca prezicerea să fie făcută în consecinţă.

Într-o temă individuală, indicaţiile pot fi interpretate după cum urmează :

Luna este planeta fecundităţii şi în consecinţă, este şi indicatorul cel mai important ; vine apoi Venus, planeta iubirii şi a atracţiei, şi în sfârşit Jupiter, planeta bunăvoinţei. Dacă una sau alta dintre aceste planete este în Casa a V-a, care indică copiii, fiind şi într-un semn fecund sau dublu, Rac, Scorpion, Peşti, Gemeni sau Săgetător, aceasta indică o natură fecundă şi prevesteşte un număr mare de copii, care vor fi buni şi fermecători. Aceleaşi aspecte în Casa a XI-a fac loc aceloraşi previziuni. Întorcând horoscopul de sus în jos, Casa a VII-a devine Casa I, în care vedem imaginea partenerului ; Casa a XI-a devine atunci a V-a, indicând copiii, deci, cele două Case, a V-a şi a XI-a trebuie luate în considerare în această chestiune ; deşi, cum am spus deja, baza veritabilă a previziunii nu poate fi stabilită, decât fuzionând temele celor doi părinţi.

Atunci când vine violentul şi turbulentul Marte sau Saturn, pe care Mitologia îl prezintă devorându-şi copiii, sau dacă Soarele sau Uranus sunt în Casele a V-a sau a XI-a, ori împiedică naşterea copiilor, ori îi fac să moară la vârste fragede. Aceasta e adevărat mai ales dacă Berbecul, Leul sau Capricornul sunt pe cuspida uneia dintre aceste două Case.

Luna în Rac, Scorpion, Peşti, Gemeni sau Săgetător, în aspect bun cu Jupiter sau cu Venus, indică o familie numeroasă. Dar dacă Luna este în Berbec, Leu sau Capricorn şi dacă e afectată de Soare sau de o planetă malefică, căsătoria este de obicei sterilă.

Saturn sau Venus în Casa a VII-a este de asemenea, un semn de căsătorie fără copii. O diferenţă în concluziile pe care le dau Casele a V-a şi a XI-a, aduce obligatoriu modificarea previziunilor.


Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Şcolii Solomonare