Şcoala Solomonară - Mesajul Astrelor

Max & Augusta Foss Heindel
"Mesajul astrelor"


PRIMA PARTE
ASTROLOGIA NATALĂ

Capitolul XX – Şansa voastră în viaţă

Bogăţia, sănătatea, fericirea sunt pentru marea majoritate a oamenilor obiectivul principal al vieţii, iar oricine le are este considerat ca având noroc, deşi norocul, cum am încercat să demonstrăm, este intim legat de merit : ne bucurăm aici jos de ceea ce am câştigat în această viaţă sau în vieţile anterioare, iar ceea ce ne lipseşte în avere sau capacităţi, poate fi câştigat, fie în această viaţă, fie în existenţe ulterioare prin buna folosire a oportunităţilor.

Astfel, sănătatea, boala, aptitudinile, rangul social, averea, căsătoria, etc., se arată în tema astrologică după cum o vom schiţa în rândurile următoare.

~ Sănătate şi Boală ~

Acest subiect este tratat în Astrologia Medicală, dar cei care nu sunt interesaţi să aprofundeze subiectul, vor găsi profitabile indicaţiile următoare pentru cazurile obişnuite.

Principalii indicatori ai sănătăţii şi ai bolii sunt Soarele, Luna, Ascendentul cu planetele care se găsesc în Casa I sau chiar deasupra Ascendentului.

Cele 12 zodii ale zodiacului conferă vitalitate la grade diferite, iar atunci când nu există nici o planetă aproape de Ascendent, acesta are mult mai multă importanţă decât dacă acolo ar fi planete. Zodiile pot fi clasate după cum urmează :

* Berbecul, Taurul, Leul, Scorpionul şi Săgetătorul sunt zodii de vitalitate puternică.

* Gemenii, Fecioara, Balanţa şi Vărsătorul sunt zodii de vitalitate medie.

* Racul, Capricornul şi Peştii sunt zodii de vitalitate slabă.

Soarele şi Luna afectează amândouă sănătatea în toate nativităţile ; dar Soarele este semnificatorul particular al sănătăţii bărbaţilor, iar Luna, al femeilor. Astfel, dacă un băiat se naşte pe Lună Nouă, ceea ce corespunde unei eclipse totale, va avea puţine şanse să trăiască ; la fel se întâmplă dacă naşterea unei fete are loc pe Lună Plină, atunci când este eclipsată.

Dacă Soarele este puternic prin zodie şi se află în configuraţie bună cu Marte sau cu cele benefice, dacă este în demnitate esenţială, sau în exaltare într-o temă astrologică masculină, indică o vitalitate puternică şi prevesteşte o viaţă favorizată de de o bună sănătate ; dacă Luna are o poziţie asemănătoare într-o nativitate feminină, rezultă acelaşi efect.

Pe de altă parte, dacă luminătorii se află în zodii slabe, în Casele a VI-a sau a XII-a, sau dacă sunt afectate de Saturn, Marte, Uranus sau Neptun, vitalitatea este slabă şi vor rezulta multe boli, doar dacă, încă din copilărie, s-au urmat cu grijă legile privind sănătatea şi regulile de igienă.

Este bine să ne amintim că tema astrologică nu desemnează decât tendinţele care se vor manifesta infailibil, dacă ne lăsăm purtaţi de curentul vieţii, dar pe de altă parte, nu arată factorul voinţei umane care poate intra în joc şi, prin eforturi susţinute, în direcţia bună, să ne corectăm limitele, cel puţin într-o mare măsură.

O zodie puternică, răsărind cu Jupiter sau cu Venus, foarte aproape de Ascendent, bine aspectate, este un augur de sănătate bună. Dar dacă o zodie slabă este la orizontul oriental, iar dacă forţele vitale sunt distruse de Saturn, Uranus sau Neptun la Ascendent, putem prezice o viaţă de suferinţe.

Cât despre Marte, s-a demonstrat că prezenţa sa la Ascendent fortifică constituţia, atunci când este bine aspectat, dar predispune la febră, la inflamaţii, atunci când este afectat.

Trebuie bine înţeles că Soarele, Venus, Mercur, Luna şi Jupiter nu afectează decât prin cvadratură sau opoziţie, în timp ce conjuncţia sau paralela lui Saturn, Marte, Uranus şi Neptun sunt considerate toate la fel de "malefice", ca şi cvadratura sau opoziţia.

Afecţiunile semnelor cardinale, Berbecul, Racul, Balanţa şi Capricornul indică boli uşoare, care în general, îşi urmează cursul, fără a lăsa urme particulare.

Afecţiunile semnelor fixe, Taurul, Leul, Scorpionul şi Vărsătorul indică predispoziţii la afecţiuni organice sau ereditare, care sunt dificil de depăşit şi care adesea devin cronice.

Bolile indicate de semnele comune, Gemenii, Fecioara, Săgetătorul şi Peştii sunt vindecabile, pot fi pe de-a-ntregul învinse sau îşi pot urma cursul, până la a deveni cronice, în funcţie de mentalitatea persoanei, în nativitatea căreia se găsesc aceste configuraţii.

Locurile ocupate de "maleficele", Saturn, Marte, Uranus şi Neptun, indică întotdeauna puncte slabe în anatomie ; cel în care se găseşte Saturn este în mod particular sensibil şi, fie că e afectat sau nu, există întotdeauna un punct periculos acolo. Cunoscând părţile corpului care sunt guvernate de diferitele semne, e uşor de văzut unde se află inelele slabe din lanţul sănătăţii unei persoane.

Berbecul guvernează capul şi faţa.
Taurul guvernează gâtul.
Gemenii guvernează plămânii, braţele şi umerii.
Racul guvernează pieptul şi stomacul.
Leul guvernează inima şi regiunea dorsală.
Fecioara guvernează abdomenul.
Balanţa guvernează rinichii şi zona lombară.
Scorpionul guvernează organele genitale şi rectul.
Săgetătorul guvernează şoldurile şi coapsele.
Capricornul guvernează genunchii.
Vărsătorul guvernează gleznele.
Peştii guvernează laba piciorului.

Astfel, Saturn plasat în Leu va arăta că persoana este predispusă afecţiunilor cardiace, în Peşti că va avea picioarele reci ; Marte, înfierbântat sau inflamat, ori afectat în Berbec care guvernează capul, va indica o tendinţă la accese de febră, şi aşa mai departe cu celelalte planete.

Există 3 puncte nebuloase (stele fixe pentru 1912 - n. red.) în zodiac şi anume : Pleiadele (Taur 29 °) ; Ascelli (Leu 6 °); Antares (Săgetător 8 °). Dacă Soarele sau Luna se află în aceste coordonate şi dacă sunt afectate de o planetă "malefică", trebuie să ne păzim ochii. E acelaşi lucru dacă o planetă "malefică" se află într-unul din aceste puncte şi afectează Soarele sau Luna.

Urmând indicaţiile generale, orice student în Astrologie va fi capabil să interpreteze corect o temă astrologică, sub raportul sănătăţii şi al bolilor. Informaţii mai ample sunt date în Astrologia Medicală.

~ Situaţia socială şi averea ~

Pe ansamblul nativităţii, se poate de asemenea, spune despre vocaţie, situaţia socială, averea şi alte condiţii ale vieţii ; dar Casele a II-a, a VI-a, a VIII-a şi a X-a, cu stăpânii lor, sunt principalii semnificanţi.

Casa a II-a indică ceea ce persoana obţine prin propriile mijloace. Atunci când Jupiter, Venus, Soarele, Luna sau Marte sunt în bune aspecte şi plasate în Casa a II-a ai cărei stăpâni sunt, atrag bogăţii în proporţie cu numărul, cu proximitatea aspectelor lor şi cu poziţia : demnitate , exaltare sau înălţare ; dar dacă Saturn, Marte, Uranus sau Neptun sunt înălţate şi afectează Soarele şi Luna este un semn sigur de lipsă de bogăţie.

Jupiter în Casa a II-a este moderat generos ; Marte face ca omul să fie cheltuitor, ceea ce câştigă, se duce la fel de repede cum a venit ; dacă Saturn este plasat acolo sau este guvernatorul acesteia, face ca subiectul să fie econom, dar îi va fi dificil să echilibreze bugetul, doar dacă Saturn nu este în zodia sa de exaltare, Balanţa, şi în aspect bun cu Jupiter, în acest caz, bogăţia va veni prin moştenire sau în a doua parte a vieţii ; Uranus în Casa a II-a, în aspect bun cu Jupiter sau cu Soarele şi Luna, anunţă de asemenea, bogăţie.

Casa a VIII-a. Bogăţia adunată prin eforturile personale ale subiectului în Casa a II-a, este adusă prin căsătorie sau moştenire în a VIII-a. Astfel, Jupiter în această casă prevesteşte avere prin căsătorie sau prin asociaţie, dacă este în aspect bun cu Soarele, Luna, Venus sau stăpânul Casei a VII-a, iar dacă este în aspect bun cu Saturn sau Uranus, indică o moştenire. Marte în Casa a VIII-a, bine aspectat, anunţă un soţ, o soţie sau un asociat bun în a aduce bani, dar cheltuitor. Alte indicaţii considerate ca acţionând prin Casa a II-a pot fi aplicate şi la Casa a VIII-a.

~ Vocaţia ~

Dacă majoritatea planetelor apar bine aspectate şi sunt situate deasupra Pământului (deasupra axei AS - DS - n. red.) sau dacă Soarele se află în aspect bun cu Luna sau cu Marte, este în general uşor pentru persoană să obţină o situaţie. Soarele în aspect bun cu Jupiter pronostichează o situaţie lucrativă. Dar dacă marea majoritate a planetelor apar dedesubtul Pământului (sub axa AS-DS n. red.) şi sunt slabe şi afectate, sau dacă Soarele este în aspect rău cu Luna, Marte sau Jupiter, persoanei îi este în general dificil să-şi găsească de lucru.

Pentru a determina ocupaţia în care persoana va avea cele mai multe şanse de a reuşi, trebuie să luăm în considerare natura şi semnificaţia Caselor şi Zodiilor în care se află majoritatea planetelor.

Atunci când majoritatea planetelor se găsesc în semnele de foc : Berbecul, Leul, Săgetătorul, este un indice că ocupaţiile cele mai profitabile vor fi cele în care metalele şi focul joacă un rol, cum ar fi cele de mecanic, inginer, şofer, fierar, cuţitar, bărbier, chirurg, soldat şi carierele cele mai hazardate şi cele mai periculoase.

Majoritatea planetelor în semne de pământ : Taurul, Fecioara, Capricornul, indică succes în agricultură, grădinărit, proprietăţi funciare, păduri, materiale de construcţii şi întreprinderi de construcţii, în comerţul cu produse alimentare crude sau preparate, cum ar fi băcan, proprietar de restaurant, comerciant de seminţe, de produse chimice, etc. ; în cel al stofelor şi veşmintelor : într-un cuvânt, de orice produs al pământului, gata de hrănit, de îmbrăcat şi de a proteja corpul fizic.

Majoritatea planetelor ocupând semne de aer : Gemenii, Balanţa, Vărsătorul, indică reuşita în profesiile birocratice, artistice, literare, în călătorii, în ocupaţii care cer mai ales exerciţiul minţii, cum ar fi cea de contabil, librar, arhitect, inginer, designer, conferenţiar, om de ştiinţă, sau electrician, aviator, inventator şi alte cariere de acest gen în care intelectul este factorul principal.

Dacă majoritatea planetelor sunt în semnele de apă : Racul, Scorpionul, Peştii, persoana va trebui să caute ocupaţii în care predomină fluidele, cum ar fi cele de marinar, pescar, constructor de nave, armator, inginer de marină, angajaţi la bordul unui vapor ; sau chiar în fabricarea sau comercializarea răcoritoarelor, lichidelor, etc.

Planeta guvernatoare are de asemenea, importanţă asupra vocaţiei şi ocupaţiilor indicate de diferitele planete care pot fi stabilite după cum urmează :

Soarele, ca planetă guvernatoare, indică un "lider", al unui stat poate, rege sau preşedinte ; al unei provincii sau oraş, guvernator sau primar ; şef al unei corporaţii oarecare, mare sau mică. În consecinţă, atunci când Soarele este planeta guvernatoare, mai ales dacă se găseşte în Casa a X-a, indică o situaţie, o slujbă de rol executiv în guvernare.

Venus, ca planetă guvernatoare, indică o slujbă într-o carieră artistică, cum ar fi cea de muzician, cântăreţ, actor, agent teatral, fabricant de lenjerie, fantezii, dantele, broderii şi haine de femei ; dulciuri ; de flori sau ornamente.

Mercur, ca planetă guvernatoare, indică succesul ca literat sau ca şi conferenţiar, ca tipograf, editor, librar, ca institutor, poştaş, agent comercial, stenograf, secretar şi în orice ocupaţie care priveşte birocraţia şi călătoriile.

Luna ca şi planetă guvernatoare, semnifică succesul ca şi comis-voiajor, lucrător la căile ferate, distribuitor de bilete şi în posturile care privesc transporturile publice, sau ca şi constructor de caroserii, director de hotel, infirmier, comerciant de lichide, moaşă, pescar, marinar şi alte slujbe la bordul navelor sau în comerţul maritim.

Saturn, ca planetă guvernatoare, indică slujbe având raport cu pământul, cum ar fi : agricultura, grădinăritul, minele, construcţie şi materiale de construcţie ; arată de asemenea, şi diplomaţii, judecătorii, politicienii, agenţii de siguranţă, paznicii, detectivii şi alte locuri de muncă, în care este necesar să exersezi viclenia sau strategia, lucrătorii de noapte şi cei care sunt angajaţi într-o muncă asiduă, lentă şi laborioasă.

Jupiter, planetă guvernatoare, anunţă succesul în carierele de avocat, judecător, preot, ambasador, ofiţer ministerial, senator, congresist sau orice altă poziţie publică ; în cea de bancher, agent financiar, medic, lucrător benevol sau social.

Marte, planetă guvernatoare, dă gustul pentru muncile în care predomină fierul şi instrumentele ascuţite, cum ar fi cele folosite de soldaţi, chirurgi, fierari, topitori, ingineri şi orice altă ocupaţie periculoasă.

Uranus, planetă guvernatoare, semnifică ocupaţiile în care aerul, electricitatea, puterea gândirii şi geniul sunt principalii factori, ca cele de inventatori, electricieni, aviatori şi de oameni interesaţi de subiectele abstracte sau superfizice cum ar fi psihologia, frenologia, magnetismul, curele spirituale sau mentale. Indică de asemenea, şi o muncă având raport cu coloniile, cooperativele, socialismul şi toate ideile avansate despre viaţă şi modul de a trăi.

Neptun, planetă guvernatoare, dă gustul ocupaţiilor implicând ocultismul, elementele fluidice ; îi indică de asemenea, pe cei la care domină spiritul de fraudă şi de minciună, pentru că psihismul pur este rar. Aceste ocupaţii le cuprind pe cele de astrolog, de mediumi şi de clarvăzători. Neptun produce uneori şi muzicieni de înaltă inspiraţie.


Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Şcolii Solomonare