Şcoala Solomonară - Astrophilia

Coperta : Iosif O. Stroia - "Lapis"
(Triptic - tehnică mixtă).
Artist grafician, promotor al stilului artei hiperfizice.
www.stroiaart.ro

~ 07. Punctul de Noroc ~

Sub acest nume, este recunoscut în zilele noastre ca un important Punct Arabic ; cu toate că el a fost cunoscut şi în Vechea Caldee, când arabii încă nu existau ca şi popor, între Tigru şi Eufrat. El rezultă ca o sumă ale numărului de grade dintre Ascendentul nativului şi gradele Lunii, din care scădem apoi gradele Soarelui.

În opoziţie, se găseşte Punctul de Iluminare, care abia acum vedem că nu are nimic în comun cu ceea ce s-ar putea defini drept un Moment al Transcendenţei.

Interpretarea celor două Puncte se bazează pe semnificaţia Caselor unde sunt situate.

De asemenea, Casa unde apare Punctul de Noroc este sensibil exaltată, amplificată, conform dispoziţiei acelei Case. Dacă avem şi o planetă conjunctă în acele locuri, cu siguranţă că semnificaţiile planetare vor amplifica şi vor direcţiona sensurile Casei.

Opoziţiile şi cvadraturile, trigoanele sau sextilul luptă pentru a pune în valoare la modul distructiv sau constructiv, acest Punct de Şansă. Dacă există o însumare a tuturor elementelor favorabile, atunci astrologii vor descoperi că aspectele au fost favorabile unei schimbări.

Despre Punctul de Noroc ( al Şansei ) nu se poate vorbi, decât la modul asociativ cu opoziţia sa, Punctul de Iluminare. La fel cum este şi situaţia Axei Dragonului, ce include în interpretări, Capul şi … Coada.

Pe scurt, analiza Punctului de Şansă reprezintă un spaţiu fizic al transcendenţei individului, un verb legat de Casa unde este situat, iar reprezentarea Punctului de Iluminare răspunde la "Cum ?" sau "În ce mod ?" se produce acea transformare a naturii nedefinite ( încă ) din noi.Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Şcolii Solomonare
www.000webhost.com