Şcoala Solomonară - Astrophilia

Coperta : Iosif O. Stroia - "Lapis"
(Triptic - tehnică mixtă).
Artist grafician, promotor al stilului artei hiperfizice.
www.stroiaart.ro

~ 06. Cometele ~

Primele relatări scrise despre comete apar în Centilogul lui Ptolemeu. El ne aduce la cunoştinţă că acestea sunt vizibile doar atunci când ele intersectează la * periheliu orbita terestră. Potrivit Tradiţiei, semnificaţiile acestora se reduc în a analiza aspectele lor în Semnul sau Casa a XII-a. Dacă o cometă se ridică la câteva minute de răsăritul Soarelui, ea formează un aspect matutinal, care anunţă o accelerare a realizărilor spre maturitatea nativilor. Dacă ea coboară înaintea apusului Soarelui, aspectul se numeşte visperal şi semnifică mai întotdeauna o boală ori o piedică în realizările nativilor născuţi în acea perioadă.

Cometele apar periodic şi desigur, că sunt destul de numeroase. Unele apariţii din Antichitate, deja nu mai sunt valabile, deoarece ori au explodat cu prilejul apropierilor de Soare, ori s-au ciocnit cu alte corpuri cereşti şi s-au pierdut în Univers.

Din aceste motive, astronomii au inventariat în secolul XIX, un număr de 11 comete, care au revenit periodic, fiind identificate şi în secolul XX. Odată cu aceste identificări, denumirea veche a unora dintre ele a fost schimbată.

* periheliu = punctul orbitei cel mai apropiat de Soare.

- Tabelul 6 -
Numele cometei
Durată - Ciclu
Data revenirii
Enke
1881
3 ani şi 104 zile
Tempel 1
07.09.1878
5 ani şi 76 zile
Brorsen
30.03.1879
5 ani şi 168 zile
Winnecke
04.12.1880
5 ani şi 266 zile
Temple 2
16.05.1879
5 ani şi 358 zile
D'Arest 1
30.05.1877
6 ani şi 235 zile
D'Arest 2
23.09.1852
6 ani şi 214 zile
Brela
22.09.1852
6 ani şi 229 zile
Faye
22.01.1871
7 ani şi 206 zile
Tutile
30.11.1871
13 ani şi 296 zile
Halley
15.11.1835
76 ani şi 135 zile

Notă : Nu am prelungit tabelul cu revenirile acestor comete în secolul XX, deoarece fiecare cititor poate face un calcul simplu, după care, dacă se doreşte, se poate trece pe la arhivele ziarelor vremii, care au consemnat revenirile acestor comete. De regulă, vom găsi în aceste împrejurări, tot felul de predicţii ridicole alcătuite de către astrologi.

Aminteam la început că există o influenţă a cometelor, în Casa şi Semnul al XII-lea. În rest, potrivit Tradiţiei, acestea nu exercită influenţe deosebite.

Cometele în semne :

- În semne de Pământ : Dureri reumatice, anorexie.

- În semne de Apă : Colici intestinale, vomă. Materialism, violenţă.

- În semne de Aer : Pericol de rănire la cap. Dificultăţi respiratorii.

- În semne de Foc : Scandaluri în Casa apariţiei cometei. Pierderi ale poziţiei sociale.

Cometele în Casa a XII-a :

- Berbec : Pericole legate de lucrările în subsoluri. Se pun la punct avansări şi demnităţi în culise.

- Taur : Prăbuşiri de situaţie, în funcţie de Casa unde este situat Taurul.

- Gemeni : Pericol de viol. Risc de pierdere a copiilor. Sărăcie.

- Rac : Umilinţe. Posibile procese. Riscuri de îmbolnăvire, din cauza unor paraziţi exteriori organismului.

- Leu : Agresiuni şi pericole la viaţă. Riscuri legate de muşcătura câinilor. Posibile scandaluri, conform poziţiei Leului în Casă.

- Fecioară : Pierderea slujbei, situaţii instabile. Zile proaste pentru comercianţi. Tristeţe. Risc de avort pentru femei.

- Balanţa : Furt inopinat sau agresiune în locuri publice. Trădări din partea prietenilor apropiaţi.

- Scorpion : Rebeliune. Schimbări de situaţie. Pericole, în funcţie de aşezarea Casei în acel moment. Avorturi la femei sau boli feminine, iar la bărbaţi, boli ale organelor genitale sau agravări ale ulcerelor.

- Săgetător : Pierderi de situaţie. Risc de a fi internat în spital, închisoare, ospiciu. Dificultăţi respiratorii.

- Capricorn : Violenţe şi pericole mai ales cu prilejul călătoriilor, care se pot suprapune şi cu un furt.

- Vărsător : Boli contagioase, epidemii. Pierderea vieţii în împrejurări de sănătate instabilă.

- Peşti : Pierdere de prieteni. Rupturi ale contractelor sau angajamentelor. Divorţ. Pericole legate de apă. Sărăcie.

Cometele din Casa a XII-a, în Casele Cerului :

- În Casa I-a : Aproape de Ascendent, anunţă viaţă banală, urmată de evenimente imprevizibile. Cometa va amplifica starea de bine sau de rău, estimată de celelalte aspecte.

În Casa a X –a : Aproape de Mijlocul Cerului, aduce surplus de prestigiu şi glorie nativilor, ridicări peste condiţia natală, succese în toate lucrurile. Este un semn al predestinării. Dacă tema este influenţată de aspecte malefice, gloria devine reputaţie dubioasă, sursă a nefericirii.

În Casa a VII-a : În zona angulară ( Descendent ), anunţă o căsătorie sub condiţia natală, ce provoacă decepţii rudelor nativului. Dacă tema este în aspect bun, succesele sunt efemere, apar procese cu re-judecări de cauză, iar celebritatea îi aduce nativului necazuri.

În Casa a IV-a : Aproape de Fundul Cerului, anunţă glorie postumă, celebritate recunoscută de generaţiile următoare. Dacă Mijlocul Cerului este un semn al predestinării, care implică ideea unui sacrificiu greu, aici este vorba despre fructele culese din ruina memoriei.

În Casele II, III, VI, VIII, IX, XI, XII : cometele de regulă anunţă un eveniment important, în raport cu corespondenţa analogică a Casei unde are loc apariţia în pasajul de Periheliu. Natura unui Semn Zodiacal, va fi "concentrată", deoarece, cometa îi accentuează rolul !

Acelaşi fenomen de compresie apare şi în cazul semnificaţiei Casei, iar prezenţa unei planete cum ar fi Saturn sau Marte, va aduce numai nenorociri, dacă toate acestea au legături cu Casa a XII-a.Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Şcolii Solomonare
www.000webhost.com