Şcoala Solomonară - Astrophilia

Coperta : Iosif O. Stroia - "Lapis"
(Triptic - tehnică mixtă).
Artist grafician, promotor al stilului artei hiperfizice.
www.stroiaart.ro

~ 05. Interpretare stele fixe ~

În cele care urmează, voi face scurte comentarii care au în vedere anumite cunoştinţe tradiţionale, justificate prin simbolismul şi semnificaţiile legendelor ţesute pe marginea constelaţiilor din care fac parte la rândul lor, stelele fixe.

Comentariile sunt traduceri şi referinţe din arabă ale lui Jean de Seville, la cartea lui Al-Farghani - "Le Livre des Mouvements Celestes et de la Science des Etoiles" - Ferrare, 1493.


Abu'l-Abbas Ahmad ibn Muhammad ibn Kathir al-Farghani
( 860 - 920 î. d. Chr. )

Abu'l-Abbas Ahmad ibn Muhammad ibn Kathir al-Farghani, născut în Farghana, Transoxiana, a fost unul dintre cei mai renumiţi astronomi în slujba lui al-Mamun şi a urmaşilor săi.

Acest autor arab, precum şi astronomul Mashalla ( 1509 ), au păstrat date şi tabele enohice sub formă de cópii, din fosta Cancelarie a Pergamului bizantin.

Se poate observa că, încă din vechime, se luau în considerare stelele şi constelaţiile din ambele emisfere. Dacă Constelaţiile Boreale sunt de obicei cunoscute de către europeni, cele din Emisfera Australă, poartă amprenta unor legende legate de navigaţie ori de simbolismul unor popoare din acea zonă.

Spre exemplu, în constelaţia Crucea Sudului, steaua cea mai strălucitoare este Accrux şi are natura planetară a lui Jupiter. Trebuie văzut în semnificaţia acestei stele, natura lui Jupiter. Simbolismul zodiei Săgetătorului, uneori trebuie avut în vedere în Casa a IX-a şi situaţii cum sunt erorile judiciare, în funcţie de aspecte, retrograde ori cvadraturi. Atunci, când facem o astfel de analiză, chiar dacă nu avem la îndemână un model, ne vom baza pe algoritmul dat în exemplul de mai sus, punând în valoare toate cunoştinţele legate de holismul interpretării. Consider că la un studiu atent al Tabelului Stelelor Fixe, la interpretările ce le voi prezenta, fiecare astrofil are posibilitatea şi libertatea să-şi dezvolte propria-i versiune.

- Tabelul 5 -
Comentarii orientative despre stelele fixe

Nume stea
Interpretare
Accrux

Aduce nativilor un aspect dinamic, constructiv. Aceştia, au darul de a se implica în lucruri ce prezintă multe responsabilităţi, fapt pentru care, pot trece prin numeroase schimbări, fără însă a le afecta perseverenţa. Poate exista în viaţa acestuia şi un Destin Copt, legat de un pericol de moarte, ce poate surveni ca urmare a unei erori ale Justiţiei. Dacă avem şi o conjuncţie cu Soarele natal, putem spune că nativul va avea concepte filosofice sau religioase elevate. Dacă conjuncţia este cu Jupiter, nativul dă dovadă de generozitate, bunăvoinţă, liberalism. Dacă conjuncţia este cu Marte, va avea ieşiri explozive …

Acharnar

Constelaţie aflată sub un Semn de Apă, guvernat însă, de către Jupiter, conferă nativilor un destin legat de apă şi de foc, în acelaşi timp. Au înclinaţie către liberalism, generozitate, ascensiune prin forţe proprii. Locaţia evenimentelor sensibile ale acestora se poate situa pe plajă, pe maluri, faleze, râuri, navigaţie, porturi. Pericolele vin de la scufundări, dinspre călătoriile lungi, alpinism, primejdii legate de arsuri, căderi în apă.

Adara

Fiind sub semn venusian, steaua induce nativilor : fidelitate şi caritate, activităţi în domeniul filantropiei. Profesional însă, induce gusturi pentru servicii de pază şi protecţie. Atrage însă şi pasiuni periculoase. Adesea nativii călăuziţi de această stea, au parte de o mare iubire în viaţă …

Agena

Aduce persoanei dragoste pentru cai. Din această pricină, poate deveni un novator în domeniul atelajelor, un bun medic veterinar aplecat cu dragoste pentru bolile specifice cailor. De asemenea, îl putem găsi în lumea jokeilor, a sporturilor având legături cu caii. Sentimental, aceştia se comportă ca la o cursă de cai. Poate avea parte de o căsătorie fericită, însă nu va fi departe nici de adulter.

Aldebaran

Este o stea care induce avantaje, protecţii, dar şi onoare profesională. Totuşi, persoana este sentimentală, iar acest lucru face ca totul să oscileze în existenţa sa între bine şi rău, pentru că judecă cu inima, nu cu mintea. Are şanse să se bucure de o căsătorie fericită, poate avea parte chiar de lux şi opulenţă. Dacă însă steaua este conjunctă cu Luminarii, există riscul unei morţi violente. Dacă conjuncţia este doar cu Soarele natal, nativul are parte de viaţă onorabilă, însă şi de final tragic. De obicei, aceşti subiecţi au atracţie pentru agricultură şi creşterea animalelor sau lucruri legate de elementul Pământ.

Algeiba

Aduce gust pentru vânătoare, pentru o viaţă de pionierat, eventual ghid de saffari, braconier ( cu Mercur retrograd ), dresor de animale. Iubeşte hăţişurile, este năvalnic, se integrează, însă într-o manieră aparte. În acelaşi timp, va opta pentru partea dificilă a lucrurilor în domeniile, unde studiul necesită o persoană serioasă şi capabilă.

Algenib

Posedă o foarte mare agilitate, după ce ajunge la o linie de plutire sau pe un drum drept. Are putem spune, bastonul de mareşal în rucsac, adică putem vedea în acest ins un om celebru în toate domeniile, dar mai ales acolo unde se practică curieratul, pilotajul de linie, explorarea în necunoscut. Avem de fapt aici, un soldat curajos. Posibil să fie interesat de farmacopeea naturistă, poate deveni un bun veterinar, crescător de cai, un antrenor, un iniţiator, un conducător.

Algol

Produce mincinoşii profesionişti, oamenii cruzi, care induc frica morţilor violente. Chiar şi atunci când realizează o avere, nativii cu această stea fixă o vor pierde. Aventurile periculoase îi pot duce la pierderea la propriu ( efectivă ) a capului. Viaţa acestora, este un şir continuu de acte reprobabile. Au un stil hipnotic atunci când îţi fixează sau îşi vânează victima.

Cu Saturn, Soare sau Luna pe Mijlocul Cerului, avem ucigaşii predestinaţi.

Cu Punctul de Noroc, ei sunt inevitabil cauza pierderilor oricăror bunuri. Cu Marte, îi avem pe violatori, călăii profesionişti sau de orice natură.

Tot din acest segment sunt recrutaţi asasinii politici de pe toate meridianele, dar şi acei politicieni care îndrumă naţiunile spre catastrofe.

Alhena

Este steaua comis-voiajorilor sau a celor predestinaţi navetei, sau a călătoriilor scurte. Datorită elocvenţei lor, aceşti nativi pot fi la fel de bine scriitori ori jurnalişti. Buni observatori, aceştia au relaţii peste tot, aşa că, tot atât de bine li se potrivesc şi activităţile comerciale ori implicări în diverse afaceri. Ei se sprijină adesea pe fraţi sau surori, prin urmare, aceştia ocupă un loc important în viaţa lor. Sunt ingenioşi, inovatori, inventatori ori pot fi cheia unor descoperiri în domeniile matematicii, astronomiei sau pe tărâmul cunoaşterii. Chiar dacă aparent sunt foarte mobili, există în ei o lene veritabilă şi chiar degustă cu plăcere o viaţa dulceagă, la care visează adesea, în momentele de relaxare …

Alioth

Încărcat de suspiciuni, supărat fără motive deosebite, avem sub această stea, un nativ îngrijorat pentru orice lucru. Din punctul său de vedere, trebuie să recunoaştem că prudenţa este recomandată pentru că acest nativ ne convinge, că există suspiciuni chiar şi atunci când lupta este inutilă, pentru că inamicii mişună peste tot … !

Almach

Există aici o asociere cu al III-lea decan al Constelaţiei Taurului ; deci, această stea din constelaţia Andromeda, va aduce nativilor răsturnări de situaţii. Norocul şi elevanţa, bogăţia şi bunăstarea vor fi urmate de răsturnări imprevizibile, elemente care vor zdruncina toată existenţa nativului ; însă, când se decide că a ajuns la limita disperării, ca prin farmec, revine succesul !

Aceşti nativi iubesc luxul, sexul opus ; am spune chiar că se numără printre persoanele veşnic îndrăgostite ... De asemenea, pot ocupa funcţii bine plătite, în domeniul Justiţiei.

Alnilam

Anunţă protecţii şi favoruri în viaţa acestui nativ, prin urmare, el nu va fi ocolit de societatea bună, care-i inspiră : eleganţă, distincţie, gust pentru vânătoare şi arme. Poate câştiga de asemenea, decoraţii şi onoruri. Influenţele feminine îi vor fi benefice. Protecţia oamenilor influenţi, îi pot aduce funcţii sociale înalte.

Alnitak

Inteligenţă vie, corp alert, caracter prompt în satisfacerea serviciilor. Iată câteva elemente induse de această stea. Am mai putea adăuga şi curaj în circumstanţe delicate, element care stă de fapt, la baza succeselor acestor naivi.

Alpharad

Viaţa nativului va fi adesea tulburată de către femeile ce apar în jurul său, care de fapt, sunt şi cauzele insucceselor acestuia. Dacă această stea se va afla şi în conjuncţie cu Saturn, există pericol de moarte prin otrăvire sau venin, ori infecţii bizare.

Dacă se naşte băiat, va fi un veşnic motiv de îngrijorare pentru mamă ; dacă este fată, motivul îngrijorării va veni din partea tatălui. Oricum, nativul este o persoană emotivă şi pasională, iar adesea va fi interesată de navigaţie.

Alpheca

Această stea îl face pe nativ să iubească ocupaţiile dulci şi pasive, prin urmare nu va da greş, dacă se va consacra în domeniile legate de horticultură sau distilarea parfumurilor.

Va căuta eleganţa, curăţenia, igiena. Va fi încântat în saloanele de modă sau de atelierele de creaţie vestimentară.

Alpherat

Succesul şi bogăţia nativului născut sub această stea, se bucură de protecţii neobişnuite … Va fi un justiţiar înnăscut, împotriva criminalilor, dar şi a dezordinii sociale. În condiţii deosebite, este "eroul pe calul alb", care apoi dispare, fără să-i cunoaştem numele.

Altair

Aduce celor născuţi sub această stea clarviziune şi elevanţă spirituală. Trebuie însă, să se ferească de reptile sau insecte veninoase. În viaţa privată te dezamăgeşte ; va fi lacom, va iubi armele, iar disciplina sa va fi foarte autoritară. De asemenea, va iubi banii, ca să-i depoziteze, să ştie că-i are …

Antares

Reuşita şi elevanţa sub auspiciile acestei stele, pot apare prin intermediul armelor, sportului, poliţie, riscuri, el fiind plasat bine acolo unde pândeşte pericolul morţii.

Pe temelia acestor preocupări dure, va putea să-şi schimbe situaţia socială ( la început cam lamentabilă ! ), în bine. Totuşi, el poate avea accidente de vedere, dacă va avea Luna pe Mijlocul Cerului. Dacă acolo se va afla Soarele, cu certitudine, ochii îi vor fi puşi în pericol. În general, va fi impulsiv şi autoritar, iar de aici i se poate trage şi una dintre cauzele morţii.

Arcturus

Destinul nu va fi deloc sărac cu aceşti nativi. Posibilităţi mari vor avea în domeniul bancar ; poate fi trezorier, ministru de finanţe. Poate fi intendent, notar, consilier financiar.

Aduce bogăţie, dar şi o viaţă contestată din cauza ocupaţiei. Are aptitudini de comandă, responsabilitatea muncii susţinute. Conjunct cu Jupiter : bogăţie sigură. Cu Saturn : gust pentru a-şi distruge propria persoană. Cu Marte : gust pentru terorism. Cu Soarele : poate fi un lichidator ori poate face schimbări majore ( radicale ) în instituţii ( întreprinderea ) unde lucrează.

Bellatrix

Oferă nativului un psihic aproape ateu ; este şiret, iubeşte vânătoarea sau luptele de orice fel. Îi place polemica. Poate fi un jurnalist independent. Are succes în sport, politică şi armată. Iubeşte în acelaşi timp şi recompensele din acest sector : medaliile şi distincţiile.

Conjuncţie cu Soarele : cele de mai sus sunt amplificate. Cu Luna : aduce certuri şi scandaluri.

Benetnash

Îl face pe nativ suspicios, închis, prudent, adesea fără motivaţie.

I se potrivesc meseriile de gardian la parcul zoologic sau închisoare ; dresor de câini sau animale de casă. Când steaua este conjunctă cu Marte, natura acestui ins este foarte combativă. Cu Soarele sau Luna, înseamnă pericole pentru vedere.

Bengala

Iubeşte independenţa şi călătoriile, armele. De asemenea, tot ce are legătură cu caii : jokeu, veterinar. Natură dublă, în bine şi în rău, acest nativ se auto-echilibrează foarte greu.

Este atras însă şi de medicina procedurilor neconvenţionale : magnetism curativ, preso şi acupunctură, farmaceutica naturistă.

Betelgeuse

Anunţă o fire dezinvoltă, bogăţie, onoare şi demnităţi. Poate lucra în străinătate sau poate fi chiar un terorist profesionist, navigator sau colonist. Steaua însă îi aduce eleganţă, gust pentru sporturi şi viaţă activă, cu succese semnificative în aceste domenii. Conjunct cu Marte, poate însemna pericol de moarte prin foc sau fier, probabil pe meleaguri străine, în timpul unor răsturnări de guverne politice.

Cu Jupiter, bogăţii adunate cu prilejul unor situaţii politice mai speciale sau instabilităţi economice. Cu aceşti bani, nativul îşi face rost de funcţii publice importante.

Canopus

Aduce prosperitate în urma unor călătorii sau a trecerilor de frontieră.

Avem aici nativi-aventurieri cu final fericit, care se integrează foarte bine departe de locurile natale. Posibil chiar o căsătorie fericită cu o persoană din ţările vizitate.

Conjunct cu Soarele, aduce strălucire vieţii, dar şi posibile procese costisitoare.

Cu Jupiter sau Luna, demnităţi sociale înalte. Cu Saturn şi Luna, pericol de înec.

Capella

Aduce timiditate, spirit închis şi tulburat fără motive. Iubeşte călătoriile în regiunile montane. Are o ambiţie înăscută . Steaua aceasta mai aduce prietenii şi cunoştinţe utile, aventuri fericite şi relaţii înalte, dacă Jupiter sau Soarele este poziţionat pe Mijlocul Cerului.

Cu Luna, pericole sau defăimări dinspre sau în legătură cu femeile. Cu Saturn sau Marte, posibil un sfârşit tragic.

Castor

Aduce mari neplăceri nativului din cauza opiniilor, a cuvintelor aruncate, a activităţilor, a cuvintelor scrise, apartenenţei politice sau a filosofiei. În general, pentru acest nativ majoritatea relaţiilor îi sunt nefaste, ele îi aduc în cele din urmă, neplăceri.

De asemenea, pericolele îl pândesc în tot ce întreprinde. Steaua îi aduce în schimb, o activitate intelectuală superioară şi va fi mult superior fraţilor, surorilor şi rudeniilor.

Deneb Adige

Face din nativ un iubitor de păsări ; le prinde, le creşte, le dresează. Reuşită în comerţ, mai ales cu păsări ; adesea un columbofil împătimit. Îi plac aranjamentele. Pacifist din fire, este solicitat să fie un arbitru. Poate găsi pentru oricine … scuze.

Denebola

Aduce succese, popularitate publică, consideraţie, onoare şi demnitate.

Îşi pierde însă curajul, poate fi egoist, brutal. Gust pentru vânătoare. Urăşte minciuna. Are parte de obstacole în iubire, este foarte posibil să se încurce în legături secrete, care sunt în cele din urmă descoperite, provocând scandal în familie şi societate.

Diphda

Aduce trândăveală, nonşalanţă, neglijenţă veritabilă în propria-i existenţă.

Cu Luna, aduce boli legate de plămâni şi apă ( pleurizie ). Cu Soarele, pericol de sufocare. Cu Marte şi Saturn, posibile scandaluri datorate neglijenţei. Poate face comerţ cu peşte, poate ocupa orice funcţie în minerit sau sporturi de apă.

Dubhe

Funizează nativilor un caracter nemulţumit, supărăcios, năpădit de idei sumbre, fără motive deosebite. Este cam lipsit de interes pentru propria-i existenţă şi situaţie. Poate fi dresor de animale, veterinar.

El Nath

Aduce nativilor o fire ambiţioasă pentru a câştiga glorie şi celebritate. Caracterul îi este taciturn, sănătatea robustă, oasele solide. Reuşită în domeniile agricole. Poate fi uşor tulburat în sentimente, după cum arată planeta aflată în opoziţie cu steaua fixă. Va fi fidel, însă şi gelos.

Fomalhaut

Aduce protecţii oculte, renume şi cu certitudine, consideraţie la sfârşitul vieţii.

Cu Jupiter sau Soarele conjunct, aduce glorie după moarte, dar în acelaşi timp, un anumit secret se va lăsa în urma sa. Succesele şi demnităţile social nu-l vor ocoli, chiar dacă trăsătura sa psihică este de om cu un caracter secret.

Hamal

Anunţă o persoană controversată. Violenţe periculoase din cauza unui spirit rebel sau dacă este vorba de o persoană de sex feminin, violenţele sunt ca urmare a afişării impudice la momente inoportune. Pierderi de poziţie socială, cu scandalul de rigoare.

Cu Soarele conjunct, pericole pentru ochi. Cu Luna, chiar pierderea vieţii.

Isidis

Imprimă nativilor o natură îndrăzneaţă, chiar insolentă, certăreaţă. Iubeşte vânătoarea, sporturile violente, expoziţiile despre război. Iubeşte armele, pe care doreşte să le pună în slujba extremismului de dreapta sau de stânga. Iubeşte contradicţiile în sens rău, obstacolele, lucrurile secrete.

Menkalinam

Îi place să piloteze cam tot ce cade la îndemână : avioane, vehicule, cai. Faţă de autorităţi are un cult, îi place să fie curat, să arate bine. Poate fi un bun educator sau poştaş.

Merak

Curajos, autoritar, dar cu un spirit dominat de slăbiciuni diverse. Are aptitudini pentru a fi dresor, educator pentru colectivităţile dificile, gardian sau paznic de noapte.

Mintaka
( Mankaba )

Spirit viu, obligat şi curajos în circumstanţe dificile, poate fi stimat de toată lumea, cu riscul de a se transforma în cele din urmă într-un arogant, orgolios cu succesul său. Se va integra în diverse afaceri, din care are darul de a ieşi miraculos, evitând obstacolele.

Mirach

Va face o uniune ( căsătorie ) fericită, care-i va aduce într-adevăr, fericirea şi un bun renume. Poate fi un bun jurist, judecător la Curtea de Apel, deoarece i se va recunoaşte integritatea şi profesionalismul. Chiar îndrăgostit fiind, va fi un părinte atent, un prieten fidel ; nimic nu va răsufla dincolo de gândurile sale ...

Mizar

Spirit închis, supărăcios, sobru, care va avea şi multe neplăceri în existenţa sa. Severitatea îl va îndepărta de prieteni. Va iubi comanda, îşi va exercita profesia după norme de control şi proceduri standard, contând doar pe antrenament, ca la dresaj.

Pelagus

Va fi un om de afaceri avizat, curat în combinaţiile sale financiare. Spirit viu, mergând până la a fi caustic. Poate fi un bun jurnalist, specializat în a fi de fiecare dată pe baricada adversarului, fiind un polemist redutabil.

Phact

Imprimă nativilor o natură bună, simpatică, care se îndrăgosteşte uşor. Reuşeşte în toate domeniile artistice, modei sau a scrisului. Risc major pentru a cade în jugul unei conjuncturi autoritate, o asociere mai puţin onestă, din care nimeni nu poate ieşi teafăr … Dacă steaua este conjunctă cu Marte, risc de agresiune în cursul unei călătorii.

Pollux

Anunţă succese în domeniile comerciale, sportului, dar şi a ştiinţelor. Are o elocvenţă, care-i uşurează ascensiunea socială. Reuşită în toate domeniile, graţie puterii sale de comunicare. Cu Soarele şi Luna conjuncte, anunţă pericol de moarte violentă din partea unor hoţi care-l vor ataca. Cu Saturn, moarte din pricina unei arme albe. Cu Saturn şi Marte, reveniri senzaţionale din împrejurări deosebite.

Procyon

Spirit coleric, agresiv, ranchiunos, frivol, curios în toate. Poate lucra în domeniul morăritului, mecanic la mori, şlefuitor de pietre, hăitaş şi rândaş la vânătorile organizate cu câini. Are un mental adaptat la tot ce este nou. Nativul iubeşte animalele de companie, însă există riscul unei infecţii grave, datorită unei muşcături ( cu Marte şi Saturn ).

Conjunct cu Soarele, aduce demnităţi înalte, pe care însă, le poate pierde cu prilejul unor războaie sau frământări politice.

Raceabah
( Polara )

Spirit indiferent, imprevizibil, puţin afectat şi egoist. Are darul de a pune la inimă toate necazurile, aşa că desele îngrijorări îl pot doborî.

Poate fi un bun medic oftamolog, oculist sau lunetist. Cu Saturn sau Marte conjunct, inamicii pot să-l ameninţe pentru toată viaţa.

Rusalhague
( Polara )

Pericole de seducţie, pentru că are încredere în primul venit. Poate intra în combinaţii încâlcite cu femei şi străinătatea, care pot să-i pună în pericol viaţa. Pot exista de asemenea, pericole de otrăvire.

Subiectul poate fi un medic bun, un inovator în chirurgie.

Rigel

Aduce gust pentru sporturi, vânătoare, arme. Are o eleganţă naturală. Poate fi tot timpul în pericol, din pricina geloziei femeilor. Cu Jupiter conjunct, aduce posturi de prim-plan sau o funcţie înaltă. Norocul îl poate să-l susţină, spre a deveni chiar şef de Guvern sau demnităţi clericale. Dacă Soarele este în aspect nefavorabil, avem un rebel sau mai rău, aceasta semnifică accidente sau moarte violentă, prin manevrele meschine ale unor personaje înalte. Cu Luna conjunct, semnifică dificultăţi materiale în timpul vieţii.

Sirius

Caracter violent şi impetuos, ce va atrage ura publică. Vorbeşte fără ocolişuri, nu are teamă de nimeni şi de nimic. În schimb, pentru sine va fi inimos şi devotat, el va fi de fiecare dată pe primul loc.

Cu Marte conjunct, pericol de împuşcare sau moarte cu prilejul unei adunări publice.

Cu Jupiter sau Venus, bogăţie şi schimbări în bine, slujbe importante.

Vega

Subiectul va avea înclinaţii pentru ştiinţe, studii, arte. Va fi iubit de către erudiţi şi muzicieni.

Cu Luna conjunctă, onoare mare, o ridicare peste condiţia sa. Cu Jupiter, Venus sau Punctul de Noroc, Stăpânul Casei a XI-a, anunţă bogăţie mare. Cu Marte, onoare în carieră militară, succes în sport sau în meserii legate de arme. Cu Saturn, caracter orgolios, avar, rapace, fanatic.

Vindemiatrix

Îl face pe nativ iubitor de muzică, viaţă la ţară, în natură sau sit-uri abandonate. Gust pentru agricultură.

Cu Soarele sau Luna conjuncte, poate fi un renumit om de cultură. Cu Mercur, iniţieri şi cunoaştere elevată. Cu Saturn, bogăţie imobiliară, exploatarea subsolului.

Wesen

Subiectul este caritabil, fidel, însă are şi pasiuni mai … particulare. Steaua aduce pericole nocturne, inclusiv muşcături periculoase de câine. Cu Saturn şi Marte conjuncte, moarte datorată veninului de animale ( şarpe, scorpion, etc. ). Doar cu Saturn, risc de cădere în prăpastie. Cu Marte, risc de agresiune nocturnă. Cu Venus, o femeie îi va aduce nativului o mare suferinţă, inclusiv boală gravă venerică.
Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Şcolii Solomonare
www.000webhost.com