Şcoala Solomonară - Astrophilia

Coperta : Iosif O. Stroia - "Lapis"
(Triptic - tehnică mixtă).
Artist grafician, promotor al stilului artei hiperfizice.
www.stroiaart.ro

~ 02. Asteroizi ~

Centura de Asteroizi situată între Marte şi Jupiter, este denumirea dată celor aproape 3.500 de corpuri cereşti de forma unor stânci dispersate pe eliptica fostei planete Phaethon, aflate acum, într-o mişcare de revoluţie în jurul Soarelui.

Mai puţin Kiron. Acesta nu este situat în această Centură, ci undeva între Saturn şi Uranus.

În legătură cu aceştia, Astrofilia are o viziune particulară, mai ales în privinţa semnificaţiilor, considerând că acestea ţin de hiperfizica Macrocosmosului aflat în conexiune hermetică cu Cele Patru Corpuri ale Omul, socotind aici şi Intelectul, ca un corp eteric în plină formare.

Din acest motiv, sfera de interes astrofilic în legătură cu asteroizii, aşa cum am mai spus-o cu alte prilejuri *, îi vizează doar pe Ceres, Pallas, Juno, Vesta şi Kiron care în viziunea noastră, simbolizează cele cinci degete ale mâinii umane.

De restul asteroizilor se ocupă în prezent, persoanele interesate de Astrologie.

Poziţia celor cinci asteroizi din efemeride, a fost finalizată în 1988, prin integrare numerică bazată pe perturbaţia corpurilor cereşti din vecinătatea lor, adică a lui Marte şi Jupiter, precum şi a sateliţilor acestora.

După o prezentare sumară a fiecărui asteroid în parte, cititorul va observa o formulă mai aparte in ce priveşte interpretarea lor. Am insistat doar pe verbele care-i definesc, încercând să conturez una sau mai multe definiţii care decurg din compunerea verbului caracteristic asteroidului şi verbul specific zodiei.

* Reamintesc cititorilor că atunci când vorbim despre corpurile omului, facem trimitere la Ipoteza Ezoterică, ce spune că acesta are un corp fizic grosier şi vizibil, plus două eterice : unul vital şi celălalt al dorinţelor.

Ceres

Este cel mai voluminos asteroid din Centură şi astronomii l-au alăturat mitului zeiţei Demeter, din Mitologia Greacă. Ulterior, ea este preluată de către romani, sub numele de Ceres.

Zeiţă a Grânelor şi a Naturii, eliberată prin actul germinativ indus de teluricul subteran, a lumii lui Pluton, în Antichitate era zeiţa cea mai apropiată de agricultori, iar mai târziu reprezintă Micul şi Marele Ţăran al alchimiştilor Evului Mediu. În alegoriile Magisteratului, poziţia lui Ceres în Casă şi Semn reprezenta truda alchimistului în faţa athanorului ( EUL propriu ), pe Câmpia Cunoaşterii. Simbolistica astrologică asociază lui Ceres pe Ţăranul ( truditorul ) din noi ; cât anume, ori cum anume, se manifestă.

Crimele, violurile, rapacitatea sau alte moşteniri venite din tradiţiile sociale, pot fi văzute de către astrofil ca fiind generate de anumite conjuncturi ale lui Ceres cu planetele violente.

Dar acest lucru nu poate fi generalizat pentru că spre exemplu, dacă Ceres este conjunct cu Ascendentul în semn de Pământ, el poate corecta Iluzia primei tinereţi, chiar dacă nu avem o aspectare cu Neptun. De regulă, trebuie să ţinem cont de stelium-uri sau de trigonaţiile constructive şi de ce nu, chiar de o Stea Fixă bine aspectată.

Lui Ceres, îi este atribuit degetul gros al mâinii, aflat aşadar, la poalele Muntelui lui Marte, conform celor stabilite de către artiştii chiromanţi. Prin urmare, ar trebui să înţelegem că Ceres este o pârghie a gestului hotărât, uneori poate, violent !

Chiar dacă nu avem o Tradiţie referitoare la degetul gros ( auricularius ), el trebuie în egală măsură asociat din punct de vedere energetic cu natura lui Pluton.

Dacă ar fi să facem o legătură cu Fizica, privind locul unde apare Cres pe hartă, trebuie să-l vedem ca un selector de stabilizare a unei frecvenţe.

Putem atribui asteroizilor, un orb maxim de 2 grade. Aspectele asteroizilor indiferent de poziţie sau Casă, conduc inevitabil spre o DEVENIRE constructivă.

Când constatăm la consultant paralizii ale mâinilor sau amputări, accidente ocazionale sau simple arsuri, care imobilizează parţial sau temporar funcţia unui deget, trebuie să considerăm la acea persoană o disfuncţie a unei activităţi menite să recepţioneze mesajul aferent planetei care oblăduieşte funcţia asteroidului, pe care îl comparăm aici cu o antenă care selectează o singură bandă de frecvenţă.

Verbul definitoriu a lui Ceres este "a hotărî". Este simbolul prin care Cezarul delibera în arena cu gladiatori, care trebuia să moară sau care rămânea în viaţă.

În Trecut, când lumea nu ştia carte, semna prin amprenta degetului gros. Asocierea lui cu vibraţia marţiană este organică prin faptul că puterea efectivă a mâinii care ţine spada sau plugul, este dată de pârghia degetului gros.

În continuare, la studiile de caz, am utilizat unele prescurtări cunoscute şi astrologilor.

Prescurtările L.E, L.N. fac trimitere la coordonatele geografice ( Longitudine Estică, Latitudine Nordică) sau E.E.T. reprezintă prescurtarea East European Time = Timpul Europei de Est (Timpul sideral pentru România), cu referinţă la meridianul Bucureştiului, în raport cu Meridianul Greenwich ( 00 grade, 00 minute ). De obicei nu oferim şi calculele de corecţie faţă de Bucureşti, deoarece studiul nostru are un caracter pur orientativ.

Ceres în Zodii şi Case

În zodia Berbecului sau Casa I-a :

"Eu sunt" + "A hotărî"

Eu sunt cel care hotărăşte, eu sunt cel hotărât, eu hotărăsc cine sunt ...

Exemplu : A. S. ; n : 24.07.1933 ; la ora 1:30 P.M. ; 21° 30' L.E. ; 46° 20' L.N.

Timp : E.E.T. : 02:00. Deces : 25.03.2003 ; ora 4,30 A. M.

În semnul Taurului sau Casa a II-a :

"A avea + A hotărî"

Eu hotărăsc ce am, am ce mi-am propus, voi hotărî ce să am ...

Pentru studiu : S. V. ; născut pe 01.10.1924 ; ora 02:50 P.M. ; 22° 10' L.E ; 46° 20' L.N.

Timp : E.E.T. : 02:00.

În zodia Gemenilor sau în locul aferent casei a III-a :

"A gândi" + "A hotărî"

Mă hotărăsc după ce gândesc, voi gândi şi mă voi hotărî, lasă-mi timp de gândire 5 secunde şi hotărăsc ...

Un caz : T. N. ; n. 26.07.1957 ; ora 6:00 A.M. ; 21° 14' L.E. ; 45° 43' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00 sau dacă vreţi ceva mai sugestiv, horoscopul României la 22.12.1989, ora 10:30.

În zodia Racului sau în Casa a IV-a :

"A simţi" + "A hotărî"

Hotărăsc cea ce simt, dacă simt de unde bate vântul, voi lua hotărârea, am hotărât cutare lucru pentru că aşa am simţit ...

Exemplu : S. D. ; n. 21.04.1981 ; ora 10:00 A.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

În zodia Leului sau Casa a V-a :

"A voi" + "A hotărî"

Voinţa mea va însemna ce am hotărât, trebuie să ştiu ce vreau mai întâi şi abia apoi hotărăsc, ce hotărăsc, voi şi impune ...

Caz pentru analizat : B. I. ; n. 28.08.1962 ; ora 14:00 ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

În zodia Fecioarei sau Casa a VI-a :

"A analiza, a servi" + "A hotărî"

Trebuie să-mi analizez hotărârile, voi servi, după ce mă hotărăsc să fac acest lucru, toate hotărârile trebuie analizate ...

Studiu de caz : F. A. ; n. 15.01.1963 ; ora 19:30 ; 21° 14' L.E. ; 45° 43' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

Ceres în Zodia Balanţei sau Casa a VII-a :

"A echilibra" + "A hotărî"

Hotărăsc după ce-mi găsesc echilibrul, iau hotărâri echilibrate, echilibrul mi-a fost influenţat de hotărârile altuia ...

Studiu de caz : B. N. ; n. 21.09.1972 ; ora 05:36 A.M. ; 21° 16' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

În semnul şi zodia Scorpionului sau Casa a VIII-a :

"A dori" + "A hotărî"

Ce doresc aceea hotărăsc, hotărârile mele ţin cont de dorinţele mele, hotărârile altora nu sunt întotdeauna şi dorinţele mele ...

Studiu de caz : G. A. ; n. 14.10.1959 ; ora 18:15 ; 21° 18' L.E ; 48:10 L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

În semnul şi zodia Săgetătorului sau Casa a IX-a :

"A înţelege" + "A hotărî"

După ce înţeleg ce-mi spui, voi lua şi hotărârea, ca să iau hotărâri, trebuie să înţeleg ce avem de făcut, sunt hotărât să ascult şi să înţeleg.

Studiu de caz : R. H. ; n. 22.05.1982 ; ora 7:00 A.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

În semnul şi zodia Capricornului :

"A folosi" + "A hotărî"

Hotărârea mea ţine în primul rând de ce avem la dispoziţie să folosim, am hotărât să folosim acest lucru, aşa că am făcut mai multe exemplare ...

Studiu de caz : L. M. ; n. 03.12.1978 ; ora 01:30 ; 21° 10' L.E. ; 46° 52' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

În semnul sau zodia Vărsătorului :

"A cunoaşte" + "A hotărî"

Hotărârea mea s-a bazat pe ce am cunoscut, după ce mă documentez, voi lua o hotărâre, după ce voi cunoaşte fondul problemei vom hotărî…

Caz pentru studiu : P. H. ; n. 09.03.1974 ; ora 09:30 A.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

În semnul şi zodia Peştilor :

"A crede" + "A hotărî"

Hotărăsc ceea ce cred eu de cuvinţă, credinţa mea stă la baza hotărârilor mele, hotărăsc, dacă şi eu cred în acest lucru ...

Caz pentru studiu : I. O. S. ; 24.04.1951 ; ora 00:30 ; 23° 12' L.E. ; 45° 49' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

Aspecte ale lui Ceres

În conjuncţie, paralelism, sextil şi trigon Ceres poate fi considerat activ-lucrativ, conform semnului, planetei, zodiei, stelei fixe sau axei pe care poate fi situat.

În conjuncţie cu Stelele Fixe, asteroidul accentuează înţelegerea corectă a mesajul Menirii şi a Devenirii nativului.

În opoziţie, se ţine cont de natura semnului complementar.

Ceres în cvadratură, arată locul cel mai nefavorabil de manifestare, formule sau forme de înverşunare vizavi de orice idee lucrativă ori creativă ( de la caz la caz ), potrivit naturii planetare care-i face acest aşa zis deserviciu.

Este ştiut faptul că blocajele apar acolo unde nu există suficientă pregătire în gestionarea unor aspecte spirituale. Cvadratura mai vorbeşte şi despre un drum greşit, potrivit verbelor care sunt supuse analizei în cauză.

Pallas

Este reprezentat pe corpul uman, prin degetul arătător.

În dactilonomia Constructorilor Romani, ulterior şi la cei medievali reuniţi în bresle sau loje, Pallas semnifică litera I, iar în asociere cu degetul gros ( a lui Ceres ) întinse spre cer, semnifică cifra 9 sau Cupa lui Vulcan.

Chiromanţii îl numesc "degetul lui Jupiter", pentru că porneşte din Muntele lui Jupiter situat în palmă, chiar unde începe prima falangă. O denumire cam forţată, pentru că dacă vorbim de exemplu, despre Munţii Parâng, nu ar mai avea rost să numim cel mai înalt pisc, Vârful lui Pătru. Probabil că pentru chiromanţi nu este foarte important, însă pentru astrofili, degetul în sine reprezintă o antenă direcţionată către o octavă mai subtilă, decât restul palmei. Am spune că omul normal nu-şi înfige toată mâna într-un cazan cu apă suspectată de-a fi fierbinte, ci o încearcă rapid doar cu vârful arătătorului.

Mitologia spune că Athena-Pallas este fiica lui Jupiter ( Zeus ) şi a primei sale soţii, Metis.

În Grecia Antică era venerată ca patroană a înţelepciunii, dar şi a femeilor-războinice ( amazoanele ). De asemenea, este protectoarea statului şi a politicii, fiind spre deosebire de Ceres, patroana orăşenilor. Dacă Ceres are legătură cu elementul marţian al plugului, bazat pe energia primară plină de nerv şi vehemenţă, Pallas patronează războiul strategic-intelectual, războiul de uzură.

Zeus, asemenea părintelui său Saturn, îi va înghiţi şi el pe fii săi, pe care trebuia să-i nască prima sa soţie, zeiţa Metis. Când s-a apropiat sorocul naşterii gemenilor Pallas şi Apolo, zeiţa va ieşi prima prin creştetul capului lui Zeus, urmată imediat de Apolo, după ce Hephaistos a despicat ţeasta zeului cuprinsă de durerile naşterii … Apoi Jupiter-Zeus, relaxat după această naştere bizară, hotărăşte ca Atena-Pallas să devină zeiţa, care va cunoaşte de fiecare dată gândurile şi hotărârile sale, mai înainte de a le face chiar ele cunoscute, celorlalţi zei.

Asocierea acestor vibraţii cu asteroidul Pallas legat de degetul arătător, pornind de pe Muntele lui Jupiter, are multe alte semnificaţii şi simboluri, însă oprim puţin aceste comentarii generale pentru a începe să descifrăm semnificaţiile acestuia în zodii şi case, aducând pe parcurs ( dacă va fi nevoie ) şi alte explicaţii.

Lui Pallas îi asociem verbul "A Şti", apropiat fiind de verbul "A Înţelege", atribuit Săgetătorului patronat de Jupiter.

În Casa I, corespunzătoare zodiei Berbecului

"A fi" + "A şti"

Ştiu prea bine ce sunt, voi fi acolo după ce aflu ce se întâmplă, sunt primul şi ştiu cel mai bine …

Studiu de caz : C. V. ; n. 28.04.1980 ; ora 12,15 P. M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T : 01:45.

În casa a II-a şi zodia Taurului

"A avea" + "A şti"

Dacă am mijloace materiale pot avea şi Ştiinţa, am cât am pentru că am ştiut cum să procur, cine are Informaţie, are şi Bani …

Studiu de caz : M. A. ; n. 03.02.1958 ; ora 6:30 P.M. ; 24° 24' L.E. ; 47° 26' L.N. ;
Timp : E.E.T : 02:00.

În Gemeni şi Casa a III-a

"A gândi" + "A şti"

Ştiu ce gândesc, gândirea mea îmi reflectă Ştiinţa, voi şti ce am de făcut după ce mă voi gândi …

Studiu de caz : Nu avem pentru moment.

În Rac sau Casa a IV-a

"A simţi" + "A şti"

Ştiu pentru că asta simt, ştiinţa mea vine intuitiv, după cum simt, ştiu şi simt când se întâmplă ceva …

Studiu de caz : C. R. ; n. 13.11.1962 ; ora 08:00 A.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:45.

În Casa a V-a şi în Leu

"A voi" + "A şti"

Doresc să ştiu, ştiu cât vreau şi ce-mi place, ştiu câtă voinţă am …

Studiu de caz : N. D. ; n. 20.10.1990 ; ora 18:02 ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:45.

Pallas în Fecioară sau în Casa a VI-a

"A analiza, a servi" + "A şti"

Ştiu ce ( sau cât ), ori când să servesc ; analiza mea este ştiinţifică, ştiinţa mă îndeamnă spre un mod de a fi mai analist …

Studiu de caz : D. M. ; n. 25.08.1981 ; ora 09:30 A.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:46.

Pallas în Balanţă şi Casa a VII-a

"A echilibra" + "A şti"

Ştiu care este modalitatea de a-mi obţine echilibrul, echilibristica în viaţă este Asul meu din mânecă, ştiu când pot să-mi ating echilibrul …

Studiu de caz : G. V. ; n. 11.09.1977 ; ora 6:15 A.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

Pallas în Scorpion şi Casa a VIII-a

"A dori" + "A şti"

Doresc să ştiu, ştiinţa îmi călăuzeşte dorinţele, ştiu ce-mi doresc …

Studiu de caz : G. A. ; n. 14.10.1959 ; ora 18:15 ; 21° 18' L.E. ; 45° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:46.

Pallas în Săgetător şi Casa a IX-a

"A înţelege" + "A şti"

Înţeleg când ştiu despre ce este vorba, ştiu după ce înţeleg, înţelegerea mea este mai empirică sau se bazează pe Ştiinţă …

Studiu de caz : V. S. ; n. 24.02.1955 ; ora 4:30 P.M. ; 23° 47' L.E. ; 46° 20' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

Pallas în Capricorn şi Casa a X-a

"A folosi" + "A înţelege"

Utilizez cât îmi permite înţelegerea, înţeleg să folosesc lucruri care-mi stau la îndemână, folosesc înţelegerea pentru a mă realiza …

Studiu de caz : M. L. ; n. 03.12.1978 ; ora 01:30 P.M. ; 21°10' L.E. ; 46° 52' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

Pallas în Vărsător şi Casa a XI-a

"A cunoaşte" + "A înţelege"

Înţelegerea mea se bazează pe Cunoaştere, cunosc atât cât înţeleg, înţeleg atât cât poate fi cunoscut …

Nu avem un caz reprezentativ.

Pallas în Peşti şi în Casa a XII-a

"A crede" + "A înţelege"

Înţeleg cât cred, cred că înţeleg, credinţa îmi oferă înţelegere …

Studiu de caz : A. N. ; n. 15.03.1961 ; ora 06:10 A.M. ; L.E. : 21° 18' ; L.N. : 46° 15' ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

Aspectele pozitive ale lui Pallas cu Luminarii produc o acuitate vizuală nocturnă sau diurnă mai deosebită, pe când cvadraturile sau opoziţiile cu Soarele şi Luna, aduc o dată cu vârsta, slăbirea vederii diurne sau nocturne. Aspectele de : conjuncţie, trigon şi sextil a lui Pallas cu Pluton pot deschide analize mai atente, care vizează un posibil al VI-lea Simţ ( Vederea lui Horus ) la consultant.

Juno ( Hera )

Al treilea deget ( annularius ), în vechime era folosit pentru susţinerea unui inel, ce avea o simbolistică mai specială ( casta, familia ) pentru purtător, prin urmare el mai era numit şi Inelarul. Până în secolul trecut, pe acest deget, Regele îşi purta sigiliul. Tot acest deget era folosit de către suverani, pentru a îndepărta actele pe care nu dorea să le semneze, adică era folosit pentru a anula anumite decrete …

Zeiţa cerului atmosferic, Juno a devenit soţia lui Zeus ( Jupiter ) şi era fiica lui Saturn şi Rhea ( Geea ). Îl sprijină pe Zeus în timpul luptei pentru putere, împotriva titanilor şi a Scaunului Ceresc deţinut până atunci de Saturn ( Cronos ). Este crescută de către Tethys şi Okeanos. A născut doi fii, pe Ares ( Marte ) şi pe Hephaistos ( Vulcan ) şi două fiice, care au avut un rol minor în panteonul zeităţilor antice. În sensurile sale ezoterice, Juno ( al treilea deget ) este legat de Vesta ( al patrulea deget ) în cursul mişcărilor sau eforturilor, la care adesea se mai aderă şi al cincelea, cel a lui Kiron, care cu toate că este mai mic, ne dă senzaţia de fermitate.

În practica astrofilică este indicat să facem o paralelă între Juno şi Vesta, deoarece Juno pentru a se putea MANIFESTA, trebuie să fie susţinută de energia subtilă a focului Vesta-ei !

Juno în zilele noastre a rămas un Simbol, încă era protectoarea intransigentă a căsătoriei, patroana femeilor măritate şi a căminului conjugal. Este o divinitate pătimaşă, orgolioasă şi irascibilă.

Chiromanţii o văd pornind de pe muntele lui Saturn, fapt pentru care degetul cu pricina are o semnificaţie mai aparte în comportamentul uman. Uneori, când suntem indispuşi batem uşor, cu acest Al Treilea Deget, în tăblia mesei. Pare a fi un semnal de amânare în luarea unor decizii. Alteori, această bătaie a degetului semnifică iritarea, neliniştea ori pur şi simplu, plictiseala.

În dactilonomia Constructorilor, acest deget împreună cu a lui Ceres şi Pallas, semnificau cifrele 2 şi 8, respectiv literele B şi H, care în divinaţia Tarot – ului, reprezintă Papesa respectiv, Justiţia.

Juno aduce în comportamentul uman o notă aparte, mai ales în legătură cu Casa a VII-a, cea a căsătoriei şi a legăturilor asociative.

Juno în tema natală arată modul cum se realizează căsătoria sau asocierile.

Este prin urmare, patronată de Zodia Balanţei, însă l-aş adăuga şi pe Saturn. Mulţi i-au atribuit un patronaj pur venusian, însă lucrurile sunt mai complexe.

Din această perspectivă, putem asocia la tradiţia astrologică, când vorbim despre atributele lui Venus în această Casă şi un aport mai specific, cel a lui Juno - Regina. Adică, femeia care domină, care deţine Puterea.

Fiecare individ doreşte să se impună, fiecare îşi doreşte să-i impună celuilalt şabloanele personale, fiecare vrea să-l determine pe celălalt să fie un soldat al unor războaie personale ! Fiecare îşi doreşte un Mic Regat, unde el sau ea, să fie Regele sau Regina într-un regim totalitar ! Toate acestea, în cele din urmă sunt - oare ? - simple simboluri. Conflictul îşi are originile în propriul Ego.

Verbul ce-l defineşte pe asteriodul Juno este "A Transforma".

Conform legăturilor mitologice, Juno are domiciliul în Zodiei Balanţa.

Datorită trigonaţie cu zodia Vărsătorului şi a Stăpânului Casei ( planeta Uranus ), dar şi a faptului că Saturn în Balanţă este în exaltare, metafizicul acestei combinaţii ne dezvăluie că atributele reale ale asteroidului sunt legate de Saturn şi de verbul "A Folosi".

Juno, în Case şi Zodii

În Casa I-a, corespunzătoare Zodiei Berbecului

"A fi" + "A transforma"

Eu sunt cel care transformă, transformarea începe de la mine spre tine, eu impun
transformarea …

Este o situaţie pe cale de dispariţie în lumea modernă. Indivizii carismatici care schimbă vieţile oamenilor sunt legende. Lumea contemporană se bazează pe toleranţă şi comunicare. Cei care au acest aspect în astrogramă, cred că sunt oameni-problemă.

Nu avem un caz concret.

În Casa a II-a sau în Zodia Taurului

"A avea" + "A transforma"

Averea, bogăţia, veniturile … transformarea este posibilă prin confortul material, dacă am ce-mi trebuie sunt alt om …

Juno în această zodie, are tot ce-ţi doreşti din punct de vedere material ! Cred însă că, din punct de vedere spiritual, acest aspect tinde către un Mare Zero.

Studiu de caz : Nu este cazul.

Juno în Gemeni sau Casa a III-a

"A gândi" + "A transforma"

Dacă-mi pun ceva în gând, trebuie să apară şi transformarea ; transform doar ceea ce am eu în gând, gândesc deci, mă transform …

Studiu de caz : Nu este cazul, însă pentru cine insistă, vezi M. A. ; n. 03.02.1958 ; ora 6:30 ; coordonatele pot fi luate din analiza Pallas în Taur.

Juno în Rac sau în Casa a IV-a

"A simţi" + "A transforma"

Simt ce şi cât să transform, transform atât cât simt că trebuie, simt că trebuie aduse anumite transformări …

Studiu de caz : C. V. ; n. 28.04.1980 ; ora 12:15 P.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:45.

Juno în Leu sau în Casa a V-a

"A voi" + "A transforma"

Vreau să transform, pentru a fi posibilă transformarea, este necesară voinţa ; transform ceea ce vreau eu …

Studiu de caz : I. G. ; n. 05.10.1962 ; ora 1:00 P.M. ; 22° 17' L.E. ; 46° 40' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:48.

Juno în Fecioară sau Casa a VI-a

"A analiza, a servi" + "A transforma"

Analizez ceea ce transform, stau în preajma celui care doreşte o transformare şi-l secondez, auto-transformarea trebuie să vizeze analiza şi servitutea …

Studiu de caz : E. B. ; n. 14.08.1967 ; ora 6:30 A.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:45.

Juno în Casa a VII-a sau în Balanţă

"A echilibra" + "A transforma"

Echilibrul trebuie să sufere o transformare, transformarea înseamnă depăşirea echilibrului …

Studiu de caz : Reluăm situaţia Pallas în Scorpion ( G. A. ; n. 14.10.1959 ; ora 18:15 ; aceleaşi coordonate ).

Juno în Scorpion sau în Casa a VIII-a

"A dori" + "A transforma"

Doresc cu orice preţ transfrmarea, transform ceea ce-mi doresc …

Studiu de caz : S. V. ; n. 24.02.1955 ; ora 4:30 A.M. ; 23° 47' L.E. ; 46° 20' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:54.

Juno în Casa a IX-a sau Săgetător

"A înţelege" + "A transforma"

Înţeleg necesitatea transformărilor, transform doar ceea ce înţeleg, trebuie să şi înţeleg ce sau cât, să transform …

Studiu de caz : S. O. ; n. 29.04.1951 ; ora 0:30 A.M. ; 23° 12' L.E. ; 45° 49' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:54.

Juno în Capricorn sau Casa a X-a

"A folosi" + "A transforma"

Folosesc lucrurile pentru a transforma lumea, transformarea aduce foloase tuturor, transform lucrurile pentru a mă folosi de ele …

Studiu de caz : S. E. ; n. 10.19.1956 ; ora 10 P.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L. N. ;
Timp : E.E.T. : 01:45.

Juno în Vărsător sau Casa a XI-a

"A cunoaşte" + "A transforma"

Cunoaşterea mă ajută să transform lucrurile, transform atât cât cunosc, ştiu ce transform …

Studiu de caz : L. M. ; n. 03.12.1978 ; ora 1:30 P.M. ; 21° 10' L.E. ; 46° 52' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:45.

Juno în Casa a XII-a, sau în Peşti

"A crede" + "A transforma"

Cred în transformare, transform cât cred că este necesar, credinţa mă transformă …

Studiu de caz : Reluăm situaţia de la Pallas în Peşti şi Casa a X-a ( N. A. ; n. 15.02.1961 ; ora 6:10 A.M. ; aceleaşi coordonate ).

Vesta

În dactilonomia Constructorilor, prin afişarea primelor patru degete, iar cel mic îndoit pe jumătate sau în podul palmei, erau reprezentate cifrele 1 şi 7 sau literele A şi G.

Denumirea apare de la o veche zeitate romană, ce simboliza o femeie bătrână sau chiar străbuna, ce păzea focul etern din vatra vechiului templu solar de pe Capitoliu. Era de fapt, acelaşi templu care găzduia gâştele sacre, care pe vremea invaziei lui Alaric, au dat alarma legionarilor romani adormiţi după o noapte de veghe. În mitologia greacă, această zeitate purta numele de Hestia.

Din lucrarea "De la fondarea Romei", a lui Titus Livius, aflăm că romanii au importat cultul acestei zeiţe din Alba Longa. El spune că pe vremea regelui Numa Pompilius acest foc sacru era aprins de la soare, cu ajutorul unei oglinzi concave, ce era apoi împărţit satelor din împrejurul cetăţii pentru a alimenta focul vetrelor comunale. Iniţial, templul a fost deservit de către patru preotese-fecioare. Vestalele erau alese pe 30 de ani, dintre fetele provenind din familiile patricienilor, după ce făceau legământ de castitate. Dacă vestala încălca acest legământ, era îngropată de vie ; sau dacă focul pe care-l păzea se stingea din neglijenţă, aceasta era biciuită.

În Mitologia Greacă, Vesta se transforma într-o bătrână înţeleaptă, ea fiind de fapt, Mama Zeilor, Kybele sau Sybilae Delphica.

Pentru Astrofilie, semnificaţiile acestui asteroid au o legătură mai aparte cu Juno şi Kiron. Vesta ne indică tipul de energie care dă impuls individului către Cunoaştere. Este cea ce alchimiştii numeau odinioară "focul eteric" ; adică acel foc care dă vieţii, un anumit impuls substanţei, să se manifeste.

Focul Eteric al energiilor degajate prin degetul Vestei încă mai păstrează şi azi, simbolurile Athanorului şi Transmutaţiei. Prin forma sa circulară, adică prin inelul de logodnă sau verighetă, cei doi soţi fac la modul simbolic, un legământ energetic cu prilejul căsătoriei. Ei vor perpetua Sacralitatea Transmutaţiei Focului Divin, în Viaţă.

Vesta este asociată cu energia, ce stimulează asocierile şi în ultimă instanţă, căsătoriei. Este un foc ce ia naştere din Încredere. Prin urmare, Verbul ce-l defineşte pe asteroidul Vesta este "a avea încredere …".

Vesta aparţine Casei a VIII-a, prin urmare energia ei este manifestată sub semnul Scorpionului. Ar fi total fals să vedem aici vreo legătură cu Energia Kundalini. Aceasta pentru că am fi tentaţi să ne gândim să asociem Focul Vestei cu predilecţie, către sensuri aflate în strânsă legătură cu sexualitatea.

Mai degrabă lucrurile trebuie să fie asociate cu acea Iniţiere de care are parte Războinicul ( din noi ! ), ce în drumul său, este muşcat ( întâmplător ? ) de viperă, de scorpion sau de săgeata rătăcită ...

Vesta în Casa I-a sau în Zodia Berbecului

"A fi" + "A avea încredere"

Am încredere ... doar în Mine !

Vesta în Taur sau casa a II-a

"A avea … încredere"

Dacă am sub ochi ceva palpabil, material, poţi să-mi câştigi încrederea. Pe vorbe, nu dau doi bani !

Vesta în Gemeni sau în Casa a III-a

"A gândi" + "A avea încredere"

Am încredere în ce gândesc eu, nu în ce-mi spui tu …

Vesta în Rac sau în Casa a IV-a

"A simţi" + "A avea încredere"

Am încredere doar în ceea ce simt pe moment !

Vesta în Leu sau Casa a V-a

"A voi" + "A avea încredere"

Încrederea mea este clădită pe cât vreau eu să am încredere … Argumentele uneori sunt de prisos.

Vesta în Fecioară sau Casa a VI-a

"A analiza" + "A avea încredere"

După ce voi analiza, voi avea şi încredere …

Vesta în Balanţă sau în Casa a VII-a

"A echilibra" + "A avea încredere"

Dacă ce mi se prezintă este în acord cu felul meu de a judeca lucrurile, totul poate fi … perfect !

Vesta în Scorpion sau Casa a VIII-a

"A dori" + "A avea încredere"

Dacă se naşte dorinţa pentru un anumit lucru, apare şi încrederea …

Vesta în Săgetător sau Casa a IX-a

"A înţelege" + "A avea încredere"

Am încredere doar în ce înţeleg eu, nu în ce mi se explică !

Vesta în Capricorn sau în Casa a X-a

"A folosi" + "A avea încredere"

Dacă un lucru se poate folosi, putem avea încredere în el ... atâta timp cât este de folos !

Vesta în Vărsător sau în Casa a XI-a

"A cunoaşte" + "A avea încredere"

Dacă am o Cunoaştere bine fondată pentru un lucru, se poate avea încredere în el.

Vesta în Peşti sau în Casa a XII-a

"A crede" + "A avea încredere"

De la "A crede", până la "A avea" încredere într-un lucru, este un drum lung şi sinuos ; drept urmare, trebuie să cercetez singur ceea ce Cred !

Kiron ( Hiron )

Iniţial, nu am vrut să aprofundez acest subiect … Despre Kiron oricum, au scris destui autori. Totuşi, abordarea asteroidului dintr-o perspectivă pur astrologică mi s-a părut insuficientă şi acest lucru m-a determinat să-i avertizez pe cititori că uneori lucrurile pot avea un alt înţeles, atunci când facem apel la starea dinamică a universului, despre care am amintit la începutul cărţii.

Ştim deocamdată despre el, că este situat între Saturn şi Uranus, şi că multă vreme astronomii au bănuit că ar fi de fapt, o Planetă.

Potrivit Tradiţiei Solomonare, Hiron era acelaşi personaj jumătate cal - jumătate om ( însă înaripat !), cunoscut în mitologia babiloneană sub numele de Kusarikhu.

După Mitologia Greacă, cei şase Centauri au fost născuţi din cuplul Ixion – Nephele. Enumerându-i după calităţi, Hiron şi Pholus erau socotiţi drept Centauri buni, iar ceilalţi patru ( Nessos, Anhios Agrios şi Hyllaros ), răi.

După alte mituri, Kiron era fiul lui Cronos şi al oceanidei Philyra. Desigur că această versiune este mai îndrăgită în vremurile moderne şi de aceea, a fost unanim acceptată.

Amintind totuşi aceste istorioare, am ţinut să subliniez că Astrofilia asocia degetele mâinii cu cinci dintre aceste personaje, iar cel de al şaselea ( Pholus ) era asociat cu organul sexual al bărbatului.

Nessos în acele timpuri avea atributele Vestei ; Anhios în zilele noastre este Juno ; Agrios este Pallas şi Hyllaros este Ceres. Aceste asocieri relevau aşadar, în Antichitate, o altă viziune a Omului despre Univers.

Ceres spre exemplu, în timpurile noastre, este o patroană a agriculturii sobră şi muncitoare ; însă, în Grecia Antică, degetul gros avea atributele vesele ale lui Hyllaros.

Apoi, mulţi îşi amintesc de moartea apoteotică a lui Herakles ( Hercules ), în care centaurul Nessos este implicat direct, când acesta i-a dăruit soţiei eroului ( Deianeira ), o cămaşă cu un filtru magic, care l-a răpus pe erou, luând foc în timp ce i se infiltra în carne.

Iată aşadar, că mitologia care a corelat Astrofilia cu Ştiinţa Universului, este destul de diferită, faţă de mitologia Astrologiei ...

Revenim la Kiron, admitem că acestuia i s-a atribuit Înţelepciunea Iniţierilor ; adică trecerea gândirii umane de la un mod fizic, la unul metafizic.

Prin urmare, toate disciplinele care nu au încă legi bine definite în Lumea Fizică, cum ar fi ramura medicinei naturiste sau viziunile artistice mai deosebite, care-i inspiră de exemplu pe expresionişti sau pe scriitorii de ficţiuni, această trecere de la Cunoaştere la Mister, în Antichitate şi acum se află spunem noi, sub guvernarea lui Kiron.

În Trecut însă, Ştiinţa era Unitară ; prin urmare, Kiron putea patrona foarte bine acel organ feminin legat de orgasm. Era văzut aşadar, ca un element complementar, asociat în limbajul hieratic ... cu Pholus !

Locul lui Kiron pe o temă natală, arată acel element magic al fiecăruia dintre noi, care ne ghidează spre o anumită Înţelegere, spre o anumită Convertire. Femininul înţelege Masculinul şi invers.

Nu este momentul să facem o analiză a Destinului Copt sau Predestinării, subiecte care par a avea ceva în comun cu asteroidul Kiron. Există deja autori care deja au avansat ideea acestei apropieri a poziţiei asteroidului cu semnele fixe, cardinale sau mutabile, precum şi a superpoziţiilor acestuia cu alte planete. Lăsând la o parte disputele, sugerăm cititorilor ca atunci când îl analizează pe Kiron, să aibă în vedere verbele specifice ale acestuia : "A Iniţia" sau "A Îndruma".

Kiron în Berbec sau Casa I

"A fi" + "A îndruma"

Eu sunt cel care Îndrumă. Mă las îndrumat doar atunci când doresc să aflu lucruri despre mine însumi. Îndrumătorul meu, sunt EU.

Kiron în Taur sau Casa a II-a

"A avea" + "A îndruma"

Dacă am cu ce să mă laud că deţin, îmi permit să fac pe Iniţiatorul, dacă nu, scot în evidenţă că lipsa materială mă împiedică să mă exprim. Averea înseamnă totul ; prin urmare, ceilalţi trebuie să mă privească ca pe un Iniţiator !

Kiron în Gemeni sau Casa a III-a

"A gândi" + "A îndruma"

În timp ce gândesc, dacă mai am timp să îndrum, o fac, însă nu-mi pierd prea mult timp cu acest lucru. Îndrumarea trebuie să coincidă cu felul meu de a gândi, altminteri nu pot accepta ideile celuilalt.

Kiron în Rac sau în Casa a IV-a

"A simţi" + "A îndruma"

Accept îndrumări, doar atunci când simt eu că ar fi necesar acest lucru. Când simt că trebuie să dau sfaturi, o fac, indiferent dacă selălalt are chef să asculte sau nu.

Kiron în Leu sau în Casa a V-a

"A voi" + "A îndruma"

Primesc să fiu îndrumat atunci când vreau eu. Dacă nu, mă descurc cum pot. Eu vreau să fiu îndrumătorul, nu altcineva !

Kiron în Fecioară sau Casa a VI-a

"A servi, a analiza" + "A îndruma"

Dacă o îndrumare nu coincide cu stilul meu de analiză, nu am timp de aşa ceva. Când trebuie să servesc o cauză, caut un Îndrumător.

Kiron în Balanţă sau Casa a VII-a

"A echilibra" + "A îndruma"

De dragul echilibrului şi al armoniei mă pot expune să fac pe îndrumătorul. Orice îndrumare care nu corespunde cu echilibrul sau armonia, trebuie înlăturată.

Kiron în Scorpion sau în Casa a VIII-a

"A dori" + "A îndruma"

Doresc să îndrum când ... doresc acest lucru, nu altfel ! Îndrumarea se naşte din dorinţă ...

Kiron în Săgetător sau în Casa a IX-a

"A înţelege" + "A îndruma"

Când înţeleg natura lucrurilor, pot îndruma. Înţelegerea se naşte din îndrumare.

Kiron în Capricorn sau în casa a X-a

"A folosi" + "A îndruma"

Dacă-mi este folositoare îndrumarea, o accept. Orice îndrumare trebuie să fie folositoare la ceva ...

Kiron în Vărsător sau în Casa a XI-a

"A cunoaşte" + "A îndruma"

Îndrumarea dacă serveşte cunoaşterii, trebuie urmată. Cunoaşterea poate servi la o îndrumare, spre o aspiraţie ...

Kiron în Peşti sau în casa a XII-a

"A crede" + "A îndruma"

Credinţa trebuie să ne îndrume. Dacă o îndrumare este lipsită de credinţă, atunci nu poate fi utilă.

* * *

Despre Kiron în general, fiecare Ucenic preocupat de cunoaştere ne poate spune mai multe, decât cele spuse aici. Este un câmp deschis tuturor.

Alte conexiuni

Conexiunile kabbalei cu asteroizii poate fi un subiect mai aparte şi dezvoltarea lui în această carte nu-şi găseşte o justificare reală. Totuşi, pot fi reţinute următoarele asocieri :

Ceres depinde de dualul Kether – Binah ;

Pallas de cel a lui Chokmach – Gevurah ;

Juno de Chesed – Hod ;

Vesta se poate asocia cu Tiferet – Yesod ;

Kiron cu Netzach – Malkuth.Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Şcolii Solomonare
www.000webhost.com